Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kandovaná dýně obarvená

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tomtyna tomtyna

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 849 kJ /
2 354 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy560,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni (místo dýně můžete dát i cuketu) nakrájíme na kostičky. Krok 2: Namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Krok 3: Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Krok 4: Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Krok 5: Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Krok 6: Dýni obalíme v krupicovém cukru. Krok 7: Kandovaná dýně lze použít všude tam, kam se dává kandované ovoce, do koláčů, biskupského chlebíčku, marokánek, domácí čokolády, do štol a vánoček. Poslouží rozhodně stejně, ne-li lépe. Je bez všech barviv a chuťově je vynikající.

Zveřejněno 1. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13YR

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13YR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jakou to má pak trvanlivost?? ;-)

barvení se mi nelíbí, jinak zajímavý recept..

:-p:-p hmm, zajímavé!:yes:

Souhlas s tejajkou, určitě bych ji nebarvila, jinak dobrý nápad:yes::yes::yes:

Robila som kandizovanú dyňu podľa receptu od Andrejky ( je tu ako podobný recept ), bola vynikajúca. Ale toto, čo je na obrázku, by som nezjedla, nechápem, prečo je nutné dyňu farbiť. Veď je nádherne oranžová alebo žltá.

Klariska:Mysto dýně může být cuketa místo barvy můžete dát jakou koliv ovocou štávu :-)

janina87:Můžete sušit i v troubě na 50 c. nebo nebo doma na plechu na topení:-)

aisha:Můžete okyselit i citronem já to nechávám vám doma na chodbě na paratu může to i dát i do ledničky nebo ven na balkon:-)prostě tak kde je chladono
:-)

tomtyna: Mam dotaz k receptu. Vodu mam okyselit octem nebo citronem? A s cukrem nechat ulezet v lednici nebo pri pokojove teplote? Urcite vyzkousim, manzel kandov.dyni miluje..;-)..bodik..

a jak ji usušit bez sušičky???:-? kandovaná by se šikla:)

No, bez barviv ta dýně asi nebude, když jsou v surovinách potravinářské barvy ;-).

DancaUž jsem to opravila jsou to kostičky :-)

Zajímavé...ale ty špalíčky určitě nejsou 10cm, že?? ;-)

Tématické fráze:
kandovaná dýně, top recepty kandovaná dýně, kandovane ovoce z dyne, kandování dýně, domácí kandované ovoce, kandovaná dýně s pomerančovou příchutí, žlutá dýně, kandované dýně, kandovaná dýně recept, jak usušit dýni, kandování dýní, sušíme dýni, kandovaná cuketa, cukroví z dýně, dýně žlutá, dyně kandované, kandovana dyne hokaido, žlutá dýně recepty, kandováná jablka, kandovaná dýně s ananasovou příchutí

Suroviny:
dýně, cukr, potravinářské barvivo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu