Cuketový "trhaný"koláč s mrkví, ředkvičkami, bramborou a ovesnými vločkami

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Zeleninová jídla 18 názorů

Suroviny

1 větší cuketa
2 brambory
2 mrkve
1 vejce
2 červené ředkvičky
libeček (petrželka)
180 g ovesných vloček
1 cibule
4 stroužky česneku
olej
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi.
    Očištěnou cuketu, oloupané brambory, mrkev a ředkvičky nahrubo nastrouháme.

  2. Necháme chvíli stát. Přebytečnou tekutinu odstraníme. Vmícháme ovesné vločky a prolisovaný česnek. Přidáme orestovanou cibuli, pokrájený libeček, rozšlehaná vejce, sůl a pepř. Dobře promícháme. Rozetřeme na plech s vyšším okrajem na pečící papír. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35-40 minut.

Poznámka

https://codnesvariiva.blogspot.com/2019/09/zeleninovy-trhaci-kolac-z-cukety-mrkve.html

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Cuketový "trhaný"koláč s mrkví, ředkvičkami, bramborou a ovesnými vločkami

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

  • Dajda Dajda

    cathleen, 1974andrea, hosta: Neztrácejte čas s vysvětlováním. Lidé stejně slyší jen to,co chtějí slyšet.. ..... .

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    cathleen: děkuji, tento trhaný -trhací"cukeťák"je opravdu chuťově dobrý;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    hosta: Jazykově naprosto. Je to zkrátka módní slovo, které se teď hojně používá v názvu jídel, ale všude to fakt nejde. :no:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    1974andrea: ve mně název "trhaný" evokuje to, že je to nonsens :-):-D;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Název "trhaný" ve mně teď evokuje to, že jsou v něm suroviny natrhané na kusy. :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    cathleen: no to určitě, z těchto surovin nic špatného nemůže vzejít...mi napadlo, možná ten "trh..." jestli není o tom, že je tam jen jedno vajco...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Eja57: chtěla jsem napsat - vidíš, jak jsem v tom pečení ("trhací chleba, buchta" apod.) ponořená :omg:....ale původní náze BYL trhací, i na stránkách ho tak Ivana má. Trhací nebo trhaný, i tak je to název přinejmenším divný, i když je tenhle cukeťák asi chuťově dobrý.

    Odpovědět

  • maris maris

    Eja57: teď je " trhaný " ale byl " trhací ";-):-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    cathleen: ono v názvu není "trhací" ale "trhaný" což je významově ještě trochu jinde :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    "Cuketový "trhaný"koláč..."
    No, když jsem viděl název rcp, tak první co mi napadlo byly dukátové buchtičky :-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ivace64: Ivano, v podstatě si takto "utrháváš" všechno jídlo. :-D ( i ten bramborák - o "trhacím" bramboráku jsem v životě neslyšela.) Něco utrhneš prsty, jiné zuby. Pokud je v názvu "trhací", má to vystihnout podstatu tvarování i servírování. Také si vůbec neumím představit vrazit ruce do pekáče a urvat si kus tohoto koláče - nakrájela bych ho raději na úhledné řezy, které se budou lépe jíst a na talíři budou vypadat pěkně.

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    bohynovka: jako bramborák,ten si taky utrhneš,když chceš, nejdříve vyzkoušej, než napíšeš.:-D:-K

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    Ivace64: Akorat ze nazev trhane maso naznacuje jeho konzistenci pri podavani. Trhany cuketak (byt vyborny) je tak nejak blbost.

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    cathleen: asi tak, jako zde máš zde třeba recept na : "trhané maso" jen toto je pro změnu koláč, protože Je tak dobrý ,že se nestačí ani krájet..:-*:-K

    Odpovědět

1 2

Zapomněl/a jsem heslo