

Grundle
Doba přípravy: 5-10 min 1 porce Ryby 49 názorů
Suroviny
- 200 g grundlí
- hladká mouka
- koření na ryby
- olej
Postup přípravy receptu
Zmrzlé rybičky si obalíme v mouce smíchané s rybím kořením a smažíme na větším množství oleje dozlatova a osolíme až na talíři.
Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, podle chuti. Já jsem si dala jen knackebrot.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Grundle
-
Hezké povídání o grundlích z Podolí je tady:
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html -
casino:
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :) -
Richard a Ludmila : Obávám se, že nevím. Já je nerozmrazovala, ale nevím, jestli to může být tím
-
Richard a Ludmila (neregistrovaný/á)
A proč jste rozmrazovali? -
Zdravíme, dnes jsme dělali grundle kupované v rybárně. Byly mražené.
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme -
Kamarádka grundle dělává v klasickém hrnci s olejem, ale prý to strašně při smažení prská, friťák se mi zdá jako lepší varianta, ať nemám celou kuchyni "grundlovou".
Jinak děkuji za odpověď.
-
zuz.ana: Já od jisté doby friťák nepoužívám. Ale určitě bych se toho nebála
-
Ahojky, chci se zeptat, jestli rybičky děláte ve friťáku? Nenačichne ten olej rybinou? Dík moc za odpovědi
-
lubos:v Bulharsku ich maju na jedalnom listku ako "tza-tza"
-
Jirka Jedlička: carevica je v Bulharsku kukurica, nie ryba
-
ivana:
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby. -
clermonty: Souhlasím, vím,že tento recept je v tom nevinně, my jsme je koupili jednou v Penny, dokonce byly ve slevě, ale byl to děs. Slané, hořké, nedobré, už jsem od té doby nenašla odvahu je udělat znovu.
-
nejlepší jidlo co jsem jedla v Bulharsku
-
ja si nachitam male rybky u nas např do čeřínku,ale jem slapši povaha takže odřezávám hlavu,a vytahuju vnitřnosti :) jim jen tělo :) postup mam stejny jak tento recept :)
-
ja:mají je v Kauflandu 500g mražené 70Kč
ja: