Grundle
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2021 14:23
spagetka: Grundle a ančovičky jsou úplně jiné rybky. Společné mají jen to, že jsou malé. Grundle (mřenka) je sladkovodní, ančovička (též sardel či sardelka) je mořská rybka a má podstatně jinou chuť.
2. 2. 2020 17:26
Dělám je stejně, nerozmrazuji. Akorát místo rybího koření používám papriku, ale určitě ani s grilovacím kořením to nebude špatné...
13. 1. 2015 01:06
Hezké povídání o grundlích z Podolí je tady:
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
1. 3. 2014 19:51
casino:
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
1. 3. 2014 00:12
Richard a Ludmila : Obávám se, že nevím. Já je nerozmrazovala, ale nevím, jestli to může být tím
28. 2. 2014 22:09
Richard a Ludmila (neregistrovaný/á)
A proč jste rozmrazovali?
28. 2. 2014 20:23
Zdravíme, dnes jsme dělali grundle kupované v rybárně. Byly mražené.
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
5. 2. 2014 18:04
Kamarádka grundle dělává v klasickém hrnci s olejem, ale prý to strašně při smažení prská, friťák se mi zdá jako lepší varianta, ať nemám celou kuchyni "grundlovou". Jinak děkuji za odpověď.
5. 2. 2014 17:58
zuz.ana: Já od jisté doby friťák nepoužívám. Ale určitě bych se toho nebála
5. 2. 2014 16:56
Ahojky, chci se zeptat, jestli rybičky děláte ve friťáku? Nenačichne ten olej rybinou? Dík moc za odpovědi
2. 2. 2014 10:55
lubos:v Bulharsku ich maju na jedalnom listku ako "tza-tza"
2. 2. 2014 10:51
Jirka Jedlička: carevica je v Bulharsku kukurica, nie ryba
30. 1. 2014 21:59
ivana:
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
20. 11. 2013 18:24
clermonty: Souhlasím, vím,že tento recept je v tom nevinně, my jsme je koupili jednou v Penny, dokonce byly ve slevě, ale byl to děs. Slané, hořké, nedobré, už jsem od té doby nenašla odvahu je udělat znovu.
20. 11. 2013 18:02
nejlepší jidlo co jsem jedla v Bulharsku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pomazánka z králičího masa
Přidáno před 7 hodinami

Králík v sladkokyselé omáčce s houbami
Přidáno před 12 hodinami

Ovesno-kokosové sušenky
Přidáno před 12 hodinami

Pečená zelenina s rybou
Přidáno před 18 hodinami

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno před 19 hodinami

Pomazánka z avokáda s tuňákem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Sýrový koláč à la pizza
uvařil/a Jan Nemec
před 6 hodinami

Fazolkový salát se sýrem a vejci
uvařil/a migro
před 6 hodinami

Univerzální těsto na koláče, buchty, vdolky a sladké knedlíky
uvařil/a Werena
před 7 hodinami

Jahodová buchta hrnková rychlá
uvařil/a PetraCy
před 7 hodinami

Vydatná vločková polévka s česnekem
uvařil/a TedUL
před 8 hodinami

Hospodský zelný salát
uvařil/a Mettynka
před 8 hodinami

Americké okurky
uvařil/a Mettynka
před 8 hodinami

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
uvařil/a veverka1953
před 8 hodinami

Okurkový salát
uvařil/a Janule25
před 9 hodinami

Zapečená kolínka
uvařil/a Janule25
před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažené grundle grundle v troube co jsou grundle mražené grundle priprava grundlí grundle příprava priprava grundle grundle mražené ančovičky recept grungle grundle na grilu mrazene ancovicky co jsou to grundle smažené ančovičky rybičky grundle grundle cena grilované grundle ančovičky kde koupím uprava grundlí pecene grundle
Suroviny: grundle, mouka hladká, koření na ryby, olej, zelenina, hranolky, chléb
Grundle
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
51 názorů