Grundle

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 5-10 min 1 porce Ryby 49 názorů

Suroviny

200 g grundlí
hladká mouka
koření na ryby
olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zmrzlé rybičky si obalíme v mouce smíchané s rybím kořením a smažíme na větším množství oleje dozlatova a osolíme až na talíři.

  2. Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, podle chuti. Já jsem si dala jen knackebrot.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grundle

  • Nadja Nadja

    :-O Hezké povídání o grundlích z Podolí je tady:
    Smažené staropražské grundle
    http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html

    Odpovědět

  • Richard a Ludmila Richard a Ludmila (neregistrovaný)

    casino:
    Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)

    Odpovědět

  • Richard a Ludmila : Obávám se, že nevím. Já je nerozmrazovala, ale nevím, jestli to může být tím:-S

    Odpovědět

  • casino casino

    Richard a Ludmila (neregistrovaný/á)
    A proč jste rozmrazovali?

    Odpovědět

  • Richard a Ludmila Richard a Ludmila (neregistrovaný)

    Zdravíme, dnes jsme dělali grundle kupované v rybárně. Byly mražené.
    Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
    Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
    Děkujeme ;-)

    Odpovědět

  • zuz.ana zuz.ana

    Kamarádka grundle dělává v klasickém hrnci s olejem, ale prý to strašně při smažení prská, friťák se mi zdá jako lepší varianta, ať nemám celou kuchyni "grundlovou". :-D Jinak děkuji za odpověď.;-)

    Odpovědět

  • zuz.ana: Já od jisté doby friťák nepoužívám. Ale určitě bych se toho nebála;-)

    Odpovědět

  • zuz.ana zuz.ana

    Ahojky, chci se zeptat, jestli rybičky děláte ve friťáku? Nenačichne ten olej rybinou? Dík moc za odpovědi ;-)

    Odpovědět

  • lubos lubos(neregistrovaný)

    lubos:v Bulharsku ich maju na jedalnom listku ako "tza-tza"

    Odpovědět

  • lubos lubos(neregistrovaný)

    Jirka Jedlička: carevica je v Bulharsku kukurica, nie ryba:-O

    Odpovědět

  • Jirka Jedlička Jirka Jedlička(neregistrovaná)

    ivana:

    Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    clermonty: Souhlasím, vím,že tento recept je v tom nevinně, my jsme je koupili jednou v Penny, dokonce byly ve slevě, ale byl to děs. Slané, hořké, nedobré, už jsem od té doby nenašla odvahu je udělat znovu.

    Odpovědět

  • ivana ivana(neregistrovaná)

    nejlepší jidlo co jsem jedla v Bulharsku:yes:

    Odpovědět

  • radim radim(neregistrovaný)

    ja si nachitam male rybky u nas např do čeřínku,ale jem slapši povaha takže odřezávám hlavu,a vytahuju vnitřnosti :) jim jen tělo :) postup mam stejny jak tento recept :) :-D

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    ja:mají je v Kauflandu 500g mražené 70Kč

    ja:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: smažené grundle grundle v troube co jsou grundle mražené grundle priprava grundlí grundle příprava ančovičky recept grundle mražené mrazene ancovicky smažené ančovičky rybičky grundle grundle na grilu co jsou to grundle grundle cena grungle ančovičky kde koupím grilované grundle uprava grundlí caca rybky priprava grundle

Zapomněl/a jsem heslo