Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 177 kJ / 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,68 g |
Tuky | 37,36 g |
Vláknina | 46,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť.
Krok 2: Medzitým si nachystáme nočky/halušky: vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu tak, aby sme dostali polotuhé cestíčko, necháme odstáť, krupica napučí.
Krok 3: Na oleji osmažíme droždie, miešame. Vlejeme povarené václavky aj s vodou, osolíme, okoreníme a spolu prevárame. Lyžicou odkrajujeme kúsky krupicového cesta, hádžeme halušky do vriacej polievky.
Krok 4: Zelerovú stonku, libeček a niekoľko stoniek petržlenu zviažeme bielou niťou a vhodíme do polievky. Ochutnáme jednu halušku, ak je mäkká, polievka je hotová.
Krok 5: Servírujeme s posekanou peržlenovou vňaťou. Kto chce polievku s menej výraznou chuťou droždia, dá iba jednu kocku.
Zveřejněno 17. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWWy
Moje poznámka
Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWWy
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
houbová omáčka na smetaně s václavkami,
recept na ničevó,
dobra polévka z vaclavek,
polévka s václavkami
Suroviny:
olej,
droždí,
houby václavky,
sůl,
pepř,
nať celerová,
nať petrželová,
libeček,
vejce,
olej,
krupice dětská
Komentáře (27)
a to poslední psané.. to ti nevěřím.. ty nejsi nepřejícná
Neviem, ako je to vlastne s hríbami - pravými, ak sa dávajú do jedla samotné, mne sa zdajú nasladlé, preto mám radšej mix lesných.
Rebi, ja som zlá, už jej ich neprajem, pretože pravé hríbky som tento rok nenašla!