Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 177 kJ / 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,68 g |
Tuky | 37,36 g |
Vláknina | 46,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť.
Krok 2: Medzitým si nachystáme nočky/halušky: vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu tak, aby sme dostali polotuhé cestíčko, necháme odstáť, krupica napučí.
Krok 3: Na oleji osmažíme droždie, miešame. Vlejeme povarené václavky aj s vodou, osolíme, okoreníme a spolu prevárame. Lyžicou odkrajujeme kúsky krupicového cesta, hádžeme halušky do vriacej polievky.
Krok 4: Zelerovú stonku, libeček a niekoľko stoniek petržlenu zviažeme bielou niťou a vhodíme do polievky. Ochutnáme jednu halušku, ak je mäkká, polievka je hotová.
Krok 5: Servírujeme s posekanou peržlenovou vňaťou. Kto chce polievku s menej výraznou chuťou droždia, dá iba jednu kocku.
Zveřejněno 17. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWWy
Moje poznámka
Drožďovka s václavkami a krupicovými nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWWy
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 16 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 5 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 5 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 6 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 6 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 6 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 6 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 8 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 8 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 8 hodinami
Tématické fráze:
houbová omáčka na smetaně s václavkami,
recept na ničevó,
dobra polévka z vaclavek,
polévka s václavkami
Suroviny:
olej,
droždí,
houby václavky,
sůl,
pepř,
nať celerová,
nať petrželová,
libeček,
vejce,
olej,
krupice dětská
Komentáře (28)
a to poslední psané.. to ti nevěřím.. ty nejsi nepřejícná
Neviem, ako je to vlastne s hríbami - pravými, ak sa dávajú do jedla samotné, mne sa zdajú nasladlé, preto mám radšej mix lesných.
Rebi, ja som zlá, už jej ich neprajem, pretože pravé hríbky som tento rok nenašla!