Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový nákyp s meruňkami

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nettkaa

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 485 kJ /
2 506 kcal
Bílkoviny105,57 g
Tuky95,94 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 651 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy297,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme máslo s cukrem, přidáme žloutky, vmícháme tvaroh, mouku, kypřící prášek a kůru. Krok 2: Ušleháme sníh z bílků a přilijeme k těstu ze žloutků. Krok 3: Vymažeme formu máslem a nalijeme půlku těsta, poklademe meruňkami a zalijeme druhou polovinou těsta, poté posypeme vanilkovým cukrem a dáme nahoru trošku másla. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.

Zveřejněno 27. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rM32

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rM32

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

To jsem ráda, ja v léte zkoušela i s borůvkami, ale do muffinovych formiček me to nenapadlo, takže taky zkusím :-8

Pekla jsem už poněkolikáté a vždy s úspěchem.:-p Včera jsem byla nějaká kreativní a těsto nalila do malých koláčových formiček a do pekáčku na mafinky a děti z toho měly velikou radost!:-)) PS:+4

U nás chutnalo :yes: Akorát jsem dala místo meruněk broskvičky :-)

To vypadá moc zajímavě ;-) dávám do oblíbených :yes:

Tématické fráze:
tvarohový nákyp, meruňkový nákyp, rýžový nákyp s meruňkami a tvarohem, malé tvarohové nákypy s malinami, rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami, tvarohový nákyp recept, tvarohový meruňkový nákyp, tvarohový nákyp s merun´kama, tvarohový nákyp s ovocem, meruňkový nákyp s tvarohem, krupicový nákyp s tvarohem, recept na tvarohový nákyp, recept na ryzovy nakyp tvarohový, merunkovynakyp, tvarohový krupicový nákyp, nákyp s meruňkami a tvarohem, ryzovy nakyp s boruvkami, rýžový nákyp s meruňkami, nákyp s tvarohem a meruňkami, nudlový nákyp s tvarohem a s meruňkami

Suroviny:
vejce, máslo, cukr, tvaroh ve vaničce, mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr vanilkový, kůra citronová, kompot meruňkový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu