Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové sněhové řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Náročný

Suroviny

Porce: plech o velikosti 20 x 30 cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 676 kJ /
3 986 kcal
Bílkoviny45,65 g
Tuky287,50 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 501 mg
Sodík 153 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy297,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme mletý cukr a do vyšlehaného základu opatrně stěrkou vmícháme jemně namleté vlašské ořechy. Krok 2: Vlijeme na plech o velikosti cca 20x30 cm vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 150°C upečeme dorůžova. Krok 3: Korpus necháme vychladnout a rozkrojíme na dvě poloviny, jestli příčně nebo podélně už nechám na Vás :)). Krok 4: Na krém zahřejeme ve vodní lázni šlehačku a postupně zašleháme všech 6 žloutků a mletý cukr.Do vychladlého zašleháme změklé máslo. Mezitím uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku(nesladíme). Přikryjeme fólií, aby se nám neudělal na pudinku škraloup a necháme vychladit. Vychlazené opatrně postupně vyšleháme žloutkovou pěnu do uvařeného pudinku. Krok 5: Jeden díl piškotu natřeme krémem, urovnáme, posypeme hrubě sekanými ořechy, přikryjeme druhou polovinou korpusu a postup opakujeme. Krémem zatřeme i hrany a znovu posypeme ořechy. Vychlazené krájíme na řezy.

Zveřejněno 11. 11. 2012

Poznámka autorky senky

Upozorňuju, že je to sladká bomba, proto krájejte jen malé porcičky :)), bohatě stačí !!

Inspirace v Magazínu Albert, ale krém značně upraven.

Předem se omlouvám všem zdatným a zkušeným cukrářkám, ze mně cukrářka a natož zdatná nikdy nebude:))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové sněhové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKlj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové sněhové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKlj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Musím říct, že tohle je opravdu lahoda:yes: Dlouho jsem nic nepekl, ale teď, když jsem se do toho zase dokopal, nemohu vůbec litovat. Rozhodně to není naposledy, co jsem tyto řezy pekl :-8
Gustavo Woltmann

Jani paráda:-p:yes:

musí to být lahůdka :yes::-D zrealizuji, až budu mít dostatek ořechů - mám jich pár a ty si musím schovat na vánoční cukroví. Včera jsem v Penny našla vyloupané půlky vlašáků 100 g za 29,90Kč:-S. Tak ať si je ochodníci nechají;-)

aisha: Jsem potěšena:-K:-K a hlavně ráda, že se podařilo a že chutnalo:yes::yes: jak je ten svět strašně malý a když se točí kolem dobrého jídla, je ještě menší :-D:-K:-K Foto jako vždy krásné, díky:-K:-K

Po precteni receptu jsem se odhodlala k okamzite realizaci. Bohuzel jsem mela pouze 150 g orechu, dorovnala jsem tedy rozmixovanym susenym ovocem. Rezy jsou naprosto dokonale:-p:-p. Urcite jsem nedelala naposledy. Recept jsem zaradila mezi me favority..:yes::yes::yes:..pridavam fotku..:-K:-K..Senky, dekuji za inspiraci.

Velmi podařený zákusek:yes::-p

Fokuska:vloni jsem koupila vyloupané po 100.- Kč;-) ale taky už trošku šetřím, letos moc nejsou;-)

Fokuska: to máš pravdu, držím si doma 200 g oříšků a šetřím s nima, jak se dá, už kvůli té ceně::-8;-)

Vypadá to náramně,jen kde vzít oříšky...Jó,jsou pěkně drahé.

senky:No vidíš, jak si sami umí podělit tvoji buchtu:-D.

Iness::-D:-D:-D baže bylo, ti dva si to rozdělili i do krabiček na zítra a je klid:-D:-D

Jani, bylo to k jídlu? Bylo. Tak to je nejdůležitější ne?:-p:yes: Ořechové mám ráda;-)

Moc pěkně to vypadá, dala bych si také:-p:yes:

dyk je to pěkný, co povídáš že nebudeš cukrářka :yes:;-)

Tématické fráze:
sněhove rezy, ořechové bomba řezy, orechove rezy, ořechove tyčky, orechove rezy se snehem, sněhové řezy recept, recept sněhové řezy recept, linecký koláč s ořechovým sněhovým krémem, rezy s orechovym snehem, sněhový řez, sněhové cukroví s ořechy, snehove orechove cukrovi, ořechové řezy se sněhovou čepicí, sněhový ořechový koláč, řezy se sněhovým krémem, recepty sněhové řezy, řezy sněhové, velikonoční beránek sněhový, snehove zakusky, řezy posypané ořechy

Suroviny:
cukr moučkový, ořechy vlašské, bílek, sůl, žloutek, smetana ke šlehání, cukr moučkový, máslo, mléko, pudink vanilkový, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu