Postup přípravy
Krok 1: Cejna vykucháme, očistíme od šupin a uřízneme opatrně dva filety, kde ale ponecháme žeberní kosti. Odřízneme ploutve a ještě opětovně dočistíme. Filety cejna osolíme a potřeme chilli pastou a bohatě posypeme kmínem.
Krok 2: Předehřejeme troubu a na plech si dáme olejem potřený pečící papír a na něj položíme oba filety. Jeden kůží nahoru a jeden kůží dolů. Dáme do trouby a pomalu pečeme úplně do lahodného křupava. Podáváme samotné nebo s čerstvým chlebem či bagetkou.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cejn velký do křupava pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6R1
Moje poznámka
Cejn velký do křupava pečený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6R1
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Roládky na špejli
anicka1 před 8 minutami
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 6 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Tématické fráze:
cejn recept,
cejn,
recept na cejna,
cejn recepty,
příprava cejna,
recept cejn,
recepty cejn,
jak připravit cejna,
recepty z cejna,
recepty na cejna,
cejn na masle,
ryba cejn,
recepty z ryby cejn,
mořský cejn recept,
recept ryba cejn,
recepty z ryb cejn,
recepty z cejnu,
recepty ryby cejn,
recept z cejna,
cejn na kmine
Suroviny:
cejn,
pasta chilli,
sůl,
pepř,
kmín celý
Komentáře (28)
... už vidím a chválím - pěkně vypečenej
ochutnala jsem i toho bolena, tlouště a karase, ale fakt nic moc
... to foto fakt nikde nevidím
Každá ryba si zaslouží ochutnat
Filet pečený kůží nahoru mi chutnal více.
Ještě jsem nepochopila větu z jednoho komentáře- "cejn se nejí"- to je nějaká temná lidová pověra?