Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z pečeného kuřete

Rizoto z pečeného kuřete je skvělý způsob, jak využít zbytky z nedělního oběda a připravit rychlé, chutné a syté jídlo. Kombinace šťavnatého kuřecího masa a jemně ochucené rýže vytváří pokrm, který potěší celou rodinu.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 652 kJ /
1 351 kcal
Bílkoviny26,51 g
Tuky2,71 g
Vláknina7,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy301,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehýnka dáme na pekáč, posypeme kořením, zakapeme olejem, podlijeme vodou a pečeme dozlatova cca 60 minut. Krok 2: Asi v půli pečení dáme vařit rýži. Krok 3: Upečená stehýnka necháme zchladnout, obereme od kostí a nakrájíme na kousky (i s kůží, ale kdo nemá rád, nemusí). Krok 4: Na pánvi osmažíme dozlatova cibulku (nejlépe na výpeku z kuřete), přihodíme kuřecí maso, mletou papriku, jemně promícháme, necháme prohřát, trošku přisolíme. Krok 5: Maso s cibulkou dáme k rýži, opatrně promícháme a můžeme podávat. Kdo má rád, může ještě posypat strouhaným sýrem, ale rizoto je dost syté, tak myslím není potřeba.

TIP: 15 receptů na rizoto - tipy na každodenní vaření

Zveřejněno 7. 12. 2012

Poznámka autorky Iness

http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Můžeme použít i pečené kuře, které nám zbylo z předešlého dne.

Moje rodina tohle rizoto miluje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z pečeného kuřete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rV3K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z pečeného kuřete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rV3K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji:-K

My jsme většinou na stravu jen dva a já v malém neumím vařit:-D:-Dtakže tuhle dobrotu občas míváme také:-)Já kromě"Rébiho"hrášku ještě k té cibulce přidávám na orestování kousek nastrouhané mrvičky:-p
Ty máš syrovou mrkvičku jako přílohu,což také není vůbec špatné:-p:yes::yes:I na talíři to vypadá dobře a hezky:-K

Iness: jasan:yes::yes: já dávám jen mražený hrášek;-):-) kvůli barvičce:-)

rebeka:Já do rizota záměrně nedávám, protože dušená nikomu ,,nejede'':-//:-D. Radši dávám syrovou jako oblohu:-p;-)

nejenom tvoje rodina, i moje;-):-):yes: já ještě přidávám zeleninku;-)
foto máš krásné:-8:-K:yes:

Jednoduché a dobré dělám taky, když zbyde pečené maso:yes::yes:+13

Děkuji všem:-K

Inessko, paráda, i já už jsem něco podobného dělala:-p

V jednoduchosti je síla, bodík se už po-sílá:-)):yes::yes:

:-p u nás také "bodují" taková jídla:yes:

Veliká dobrota - za tímto účelem peču keře na zelí a někdy pak přimíchám místo do rýže i do těstovin, moc mi chutná obojí. Jednoduchá jídla mám ráda:yes::yes::yes::-K

Iness, rizotko milujeme, pokaždé ho dělám jiné a tak ať je takové, nebo makové, vždy chutná a nikdy nezklame. Opět jsem se trefila na ten 1.bodík:yes:

Tématické fráze:
pečené rizoto, rizoto z pečeného masa, kuřecí rizoto, rizoto z grilovaneho kurete, rizoto z pečeného kuřecího masa, rizoto z kuřete, rizoto s pecenym kuřecím masem, recepty z pečeného kuřete, rizoto recept, pečené rizoto s kuřecím masem, kdyz zbyde pecené kure, pečené kuřecí rizoto, rizeto z pečeného kuřete, kuřecí rizoto recept, rizoto s pecenym kuretem, když zbyde pečené maso, rizoto z kuřecího pečeného masa, rizoto pecene kure, pečené kuře rizoto, kuře rizoto

Suroviny:
rýže, stehno kuřecí, koření na kuře, paprika sušená sladká, cibule, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu