Nugetové (nutellové) špičky
Neuvěřitelně rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí vyšlehat Nutellu s máslem, nastříkat na dětské piškoty, namočit do čokoládové polevy a máte hotovo. Ze stolu tahle pochoutka zmizí mrknutím oka, zejména na dětské oslavě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 768 kJ / 2 096 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,08 g |
| Tuky | 158,38 g |
| Vláknina | 3,75 g |
| Cholesterol | 272 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 140,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nugetu, máslo a vaječný koňak ušleháme do krému.
Krok 2: Piškoty vyskládáme na plech, nejlépe do formy, kde nebudou při plnění ujíždět.
Krok 3: Krémem naplníme cukrářský sáček a krouživým pohybem vytvoříme špičky na piškoty.
Krok 4: Dáme na několik minut do mrazničky (do ztuhnutí).
Krok 5: Připravíme čokoládovou polevu. Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni.
Krok 6: Špičky poté namáčíme do polevy a necháme vychladit.
Zveřejněno 10. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nugetové (nutellové) špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRKy
Moje poznámka
Nugetové (nutellové) špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRKy
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 43 minutami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 17 hodinami
Medové hvězdičky
Přidáno před 18 hodinami
Likérové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Wikki před 20 minutami
Zdravé celozrnné sušenky
káťa před 32 minutami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
LUCAH před 1 hodinou
Kokosové tyčinky špaldové
80Katerina.M před 1 hodinou
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 11 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 12 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 12 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 13 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 14 hodinami
Tématické fráze:
nutelové cukroví,
cukroví z nutely,
spicky,
vánoční cukroví z nutely,
cukroví špičky,
nutelovy krem na cukrovi,
cukroví s nutelou,
krém z nugety,
špičky cukroví,
krem na cukrovi z nutely,
krém z nutely na cukroví,
nutelový krem do cukroví,
nutelové řezy,
spicky recept,
cukrovi s nugetou,
cukroví z nugety,
nugetové cukroví,
nutelový pletenec,
nugetový krém,
recept na špičky
Suroviny:
nugeta,
máslo,
koňak vaječný,
piškoty dětské,
poleva čokoládová
Komentáře (171)
Ať se povedou a chutnají! Nám tedy vydrží jen krátce, mizí mezi prvními
Děkuji
Neteče, ale jestli máš doma veliké teplo, klidně ho dej na chvíli do lednice - opravdu jen na chvíli, aby zas neztuhnul moc a dal se dobře vytláčet.
Před namáčením do polevy můžeš dát špičky na tácu chvíli do mrazáku, líp se pak s nimi manipuluje
Ono sa to mohlo nejako prehádzať aj samé od seba, neúmyselne, počas úprav na servere, nie? Ja som si nedávno otvorila nejaký svoj recept. Text v surovinách aj postup bol úplne neznámy, nebol to môj text, nepatril k môjmu receptu, absolut nezodpovedal názvu ani fotke...potom som to upravovala. Ale niečo také sa tu už stalo...
Na páře (!) rozpustíme trochu ztuženého tuku s čokoládou na vaření (nebo jakoukoliv co doma najdeme), výborné jsou i ledové kaštany hořké. Rozpustíme, promícháme a namáčíme, poléváme. :)
Už jsem ji dělala i tak, že jsem rozpustila hořkou čokoládu a smíchala dohladka jen s trochou ztuženého tuku - nebyla hustá a dobře se v ní namáčelo.
Já je dala na chvíli ztuhnout do mrazáku a pak šli krásně máčet v čokoládě.
Pokud je budeš dělat opravdu z másla, čokopolevu raději tvrdší (z více čisté čokolády), budou před cestou dobře chlazené a pojedou v tomto neletním počasí (nebude na ně v autě svítit přímé slunko), šedesáti kilometrů bych se nebála
Promiň, já vím, jak to myslíš a je to jen v legraci
- rozpouštěj ji v malé, ale hluboké nádobce, aby šly špičky dobře namáčet
- špičky namáčím opravdu dobře ztuhlé, když se mi nezdají být, dám je na podnose na chvíli i do mrazáku - pak se jim nic nestane, když je namočíš do hodně teplé polevy (hodně teplá = hezky tekoucí, na špičkách zůstane jen potřebný tenký povlak)
- přeju hodně zdaru!
Vidím to na plechu, ale není to napsané v receptu ...
Ja takéto veci z ďaleka obchádzam, mám dojem, že by som to nezvládla. Prosím Ťa, mohla by si mi dať ozaj spoľahlivý recept na čok. polevu? A či máš univerzálnu polevu - napr. na toto a zároveň aj na rezy. (Mne sa láme na rezoch obyčajne...)Vďaka!