Pracny II
Pracny jsou absolutní vánoční klasika, která vydrží opravdu dlouho. Pokud tedy pracny hned nesníte. Pracny je nejlepší upéct o prvním adventu, na vánočním stole jsou pak proleželé a jen se rozplývají.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 496 kJ / 2 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,15 g |
Tuky | 185,95 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 280,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny vsypte do misky a zpracujte ve vláčné těsto. Nechte ho nejméně 6 hodin odpočinout v chladu, zabalené do potravinové fólie.
Krok 2: Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.
Krok 3: Do připravených formiček vtlačujte těsto, ale neplňte je až po okraj – nechte ve sladké hmotě malý důlek: při pečení tlapičky vyběhnou a kdyby byly moc silné, nemusely by se úplně propéct.
Krok 4: Pečte zhruba 5–7 minut, okraj pracen má být zlatavý. Vyklopte je za horka.
Krok 5: Nakonec obalujte ještě horké v cukru.
Zveřejněno 26. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pracny II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91PZ
Moje poznámka
Pracny II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91PZ
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 15 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové lívance
Mazej před 4 minutami
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 37 minutami
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 42 minutami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 50 minutami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 3 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 13 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 13 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 13 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 13 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 13 hodinami
Tématické fráze:
křehké pracny,
pracny ze sádla,
pracny křehké,
nejlepší recept na pracny,
recept na pracny ze sádla,
mandlové pracny,
pracny se sadlem,
medvědí pracny ze sádla,
medvedi tlapky recept,
křehké cukroví pracny,
medvědí tlapky ze sádla,
pracny hned měkké,
jaké těsto na medvědí tlapky,
medvedi tlapky z tatranek,
nejlepší pracny,
pracny ze ze sádla,
nejlepší recept na pracny z tatranek,
křehké pracny recept,
medvědí pracny z tatranek,
pracny ii
Suroviny:
tuk hera,
cukr moučkový,
ořechy,
mouka hladká,
sádlo,
koření hřebíček,
skořice,
kakao
Komentáře (7)