Jetelová polévka
Jetel je velmi rozšířený, najdeme ho na loukách i v zahradách. Připravit z něj můžeme chutnou svěží polévku, do které přidáme i řeřichu a brambory. Polévku podáváme nazdobenou jedlými květy, dobré je do ní přidat i naklíčenou pšenici.
Suroviny pro 2 litry
2litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 409 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,69 g |
Tuky | 19,61 g |
Vláknina | 3,16 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 33,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z jetele použijeme listy i květy, jetel omyjeme. Na oleji s máslem ho orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme vařit.
Krok 2: Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme. Když se brambory uvaří doměkka, polévku promixujeme tyčovým mixerem.
Krok 3: Dochutíme pár kapkami citronové šťávy, řeřichou a necháme už jen chvilku povařit.
Zveřejněno 17. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jetelová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qgW
Moje poznámka
Jetelová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qgW
Nejnovější recepty
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 12 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 31 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 53 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 57 minutami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 2 hodinami
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jetele,
jetel recepty,
jetel recept,
recepty s jetele,
polévka s pšenicí,
jetel receot,
jedly jetel,
sirup z jetele recept,
vyvar z jetele
Suroviny:
řeřicha,
brambory,
máslo,
olej,
mouka celozrnná,
šťáva citronová,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
jedlé květy
Komentáře (2)