

Hrstková polévka
Suroviny 4 porce
- cibule
- pórek
- brambory
- mrkev
- rýže
- čočka
- hovězí vývar
- olej (tuk)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahnout cibulku, potom přidat pórek. Zalít vývarem nebo vodou s masoxem, přidat nakrájené brambory a mrkev.
Vedle v hrnci uvařit zvlášť rýži a čočku. Uvařené přidáme do polévky. Ochutíme podle sebe.
Poznámka od kuchařky
Vařím od oka, tak si polévku namíchejte podle chuti. Dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrstková polévka
-
Hrstkovou polévku vařívaly kuchařky ve školní kuchyni tak, že přidaly po hrstkách luštěnin. Hrstku fazolí, hrstku čočky, hrstku hrachu.
A u nás v Tesku se prodává půlkilové balení různě namíchaných luštěnin i s návodem jak tu polévku uvařit. Jmenuje se Hrstková polévka. Večer se to vše namočí do vody a druhý den vaří 50 minut a pak plus s přidáním zeleniny dle návodu na obalu.
Je také moc dobrá.
-
Výborná polévečka, místo rýže jsem dala kroupy i pohanku a moc jsem si pochutnala
-
Je to moc dobrá polévka - dělávám ji podobně, ale přihazuju často i kroupy či pohanku
-
Polévka je úžasně rychlá, lehká a hlavně hodně jedlá
, máme rádi červenou čočku, která je velmi rychle vařená a stačí jí jen ke konci vaření přidat a 5 minut povařit, perfektně taky polévku zahustí. Záhadné zmizení polévky z hrnce přisuzuji vyšší moci
a každopádně přídávám bodík
-
Co nejdřív ji vyzkouším, není tam tolik nadýmavých ingrediencí a určitě je výborná.
-
Alenko, já dělám hrstkovou polévku úplně jinak-hrst hrachu+hrst čočky+hrst fazolí atd....proto je to hrstková, ale tu dělám když nikam nejdem(kvůli nadýmání)a je výborná.
Tuhle teda neznám, ale boda ti dávám-polévky u nás letí všechny -
moja velmi dobra priatelka chaoticka z sk topiek tuto polievku robieva a ja som sa svojho casu jej nesla dojest. Ona tam naviac hodila aj kuracie srdiecka.
-
Děkuju
-
Alenka, bez ohľadu na počet hrstí, je tá polievka super a bodík si zaslúži
-
-
Někdy taky přidávám víc surovin, ale tohle je taková klasika co je doma vždycky
-
Hrstkovú robím bez zeleniny, ale s vicerými "hrsťami"
: šošovica, hrach, fazuľa, krúpy, pohánka a ak mám po ruke, tak aj sóju. A pridávam cesnak.
-
Taky dělám od oka, přidávám ještě kroupy a hrášek. Je to výborná polévka
1