Jetelová polévka

Polévky Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Polévky Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Suroviny 2 litry

4hrsti čerstvého jetele-použít listy i květy
1 hrst řeřichy
2 větší brambory
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
2 lžíce hladké celozrnné mouky
1 lžička citronové šťávy
zeleninový vývar
sůl
pepř
na ozdobu mohou být květy karafiátu, nebo jiné jedlé květy

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji s máslem orestujeme omytý jetel, zaprášíme ho moukou a zalijeme vývarem, necháme vařit.

  2. Pak přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a až se nám brambory uvaří doměkka, tak polévku promixujeme tyčkovým mixerem a dochutíme pár kapkami citronové šťávy, řeřichou a necháme už jen chvilku povařit.

Poznámka od kuchařky

Polévka je z časopisu Glanc a protože mě zaujala a jsem zvědavá na její chuť, dala jsem jí i vám-třeba budete zvědaví na chuť jako já. Musím však počkat na ten jetel, abych jí mohla uvařit a vyfotit.

Polévku můžeme ještě ozvláštnit pšenicí, kterou si dáme na pár dní naklíčit a přidáme jí k polévce a na ozdobu můžeme dát nějaké jedlé květy- ať žije jaro!!!

Komentáře k receptu Jetelová polévka

  • zuzun zuzun

    tak tohle vyzkousim, taky jsem zvedava, tak bodovani az potom jo?:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z jetele jetel recepty jetel recept recepty s jetele polévka s pšenicí jetel receot jedly jetel sirup z jetele recept vyvar z jetele