

Jetelová polévka
Suroviny 2 litry
- 4hrsti čerstvého jetele-použít listy i květy
- 1 hrst řeřichy
- 2 větší brambory
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké celozrnné mouky
- 1 lžička citronové šťávy
- zeleninový vývar
- sůl
- pepř
- na ozdobu mohou být květy karafiátu, nebo jiné jedlé květy
Postup přípravy receptu
Na oleji s máslem orestujeme omytý jetel, zaprášíme ho moukou a zalijeme vývarem, necháme vařit.
Pak přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a až se nám brambory uvaří doměkka, tak polévku promixujeme tyčkovým mixerem a dochutíme pár kapkami citronové šťávy, řeřichou a necháme už jen chvilku povařit.
Poznámka od kuchařky
Polévka je z časopisu Glanc a protože mě zaujala a jsem zvědavá na její chuť, dala jsem jí i vám-třeba budete zvědaví na chuť jako já. Musím však počkat na ten jetel, abych jí mohla uvařit a vyfotit.
Polévku můžeme ještě ozvláštnit pšenicí, kterou si dáme na pár dní naklíčit a přidáme jí k polévce a na ozdobu můžeme dát nějaké jedlé květy- ať žije jaro!!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jetelová polévka
-
tak tohle vyzkousim, taky jsem zvedava, tak bodovani az potom jo?