Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jetelová polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Jetel je velmi rozšířený, najdeme ho na loukách i v zahradách. Připravit z něj můžeme chutnou svěží polévku, do které přidáme i řeřichu a brambory. Polévku podáváme nazdobenou jedlými květy, dobré je do ní přidat i naklíčenou pšenici.

Suroviny pro 2 litry

2litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 409 kJ /
337 kcal
Bílkoviny4,69 g
Tuky19,61 g
Vláknina3,16 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy33,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z jetele použijeme listy i květy, jetel omyjeme. Na oleji s máslem ho orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme vařit. Krok 2: Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme. Když se brambory uvaří doměkka, polévku promixujeme tyčovým mixerem. Krok 3: Dochutíme pár kapkami citronové šťávy, řeřichou a necháme už jen chvilku povařit.

TIP: Jak použít jarní bylinky do polévek

Zveřejněno 17. 4. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Polévka je z časopisu Glanc.

Polévku můžeme ještě ozvláštnit pšenicí, kterou necháme pár dní naklíčit a přidáme ji k polévce. Na ozdobu můžeme použít nějaké jedlé květy - ať žije jaro!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jetelová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qgW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jetelová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qgW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty z jetele, jetel recepty, jetel recept, recepty s jetele, polévka s pšenicí, jetel receot, jedly jetel, sirup z jetele recept, vyvar z jetele

Suroviny:
řeřicha, brambory, máslo, olej, mouka celozrnná, šťáva citronová, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, jedlé květy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu