Krůtí bylinková játra s porkem

spagetka Kuchařka: spagetka

Doba přípravy: Do 30 min. bez odležení 2 porce Pokrmy z vnitřností 11 názorů

Suroviny

200 g krůtích jater (lze i kuřecí či jiná)
máta
bazalka
libeček
petrželka - nejlépe čerstvé, lze mražené - asi 1 PL každé bylinky
1 PL drceného kmínu
2 stroužky prolisovaného česneku
1 PL oregana
1 PL majoránky
1 co nejtenčí pórek - na tom záleží, co nejtenčí
olej (nejlépe slunečnicový)
sůl
(U bylinek i koření - množství je orientační, spíš se řídíme chutí, každý má rád jinou chuť.
Pokud třeba nechutná libeček, vynecháme.)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience kromě porku, oleje a soli smícháme. Krůtí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do směsi koření. Necháme odpočinout aspoň 1 hodinu.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a orestujem zprudka jatýrka po všech stranách. Přiklopíme a opéláme asi 15 minut - za občasného protřesení, pokud možno bez podlévání, ale pokud to je nutné, podlejeme kapkou vody. Pak vložíme na kolečka nakrájený pórek a sporák vypneme, necháme dojít asi 10 minut. Osolíme dle chuti

  3. Podáváme s jakoukoli bramborovou přílohou, já volila špalíčky, které jsem v závěru přihodila do pánve. Ale líbila by se mi víc bramborová kaše.

Poznámka

Recept mi i s ochutnávkou jsem získala od šéfkuchaře místní restaurace, bylo to vynikající.

Játra jsou mírně pálivá, voněj hlavně po bylinkách

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Krůtí bylinková játra s porkem

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Valis: moc děkuji, těší mne to :-K:-K

    Odpovědět

  • Valis Valis

    :-) Moc velká dobrota .... Zařazuji do oblíbených .

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • misza misza

    Spagetko určitě je to dobrota:-p Ukládám:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Díky moc - Táničko - ten odhad u čerstvých bylinek je jen odhad, nezapomeň, že byly čerstvé, špatně se odhaduje, klidně použij své množství. Pokud libeček nemusíš, nedávej - ty bylinky by měly být v souladu, žádná nevyčnívá ;-), překořeněné to fakt nebylo :-p Jinak dám upozornění do receptu, že množství je jen orientační a na každém ;-)

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Taky mě to zaujalo a asi zkusím - zdá se mi těch bylinek šílené množství na 200 g??? I když v játrech se to tak nějak ztrácí, tak snad to nebude příliš překořeněné.. Jaká bylinka je tam cítit nejvíc :)? Libeček třeba nemusím :-/

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Špagi,teda jatýrka musí být vońavá a chutná.Bylinky je nádherně ochutí,teda to se musí zkusit.:yes::yes::-p:-p:-p
    No já mám hooodně tenký porek,zrovna jsem dávala zimní sadbu,že bych nečekala do zimy?To jsou nítěnky.;-):-))Ukládám do oblíbených a zkusím.:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Játra a játra a játra!!:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Tak, nejlepší pórek je tenký a bez cibule na konci, čím klackovatější tím lepší :yes:;-).

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept se mi líbí:-p+4:yes:Když není po ruce tenký porek,myslím,že určitě by to šlo nahradit lahůdkovou cibulkou-bílou částí:-8

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Á zase játra:-D:-Djá rád játra,ty rád játra♪♪ ;-):-D:-D
    reseptík je Špagi moc zajímavý,játra opět jinak;-)+1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: grilovaná krůtí játra krůtí játra recepty krůtí jatýrka koření na krůtí játra krůtí játra na kari recepty kruti jatra krůtí játra krůtí játra a bazalka recepty krutí játra¨ recepty z krútích jater kruti jatra s bulgurem jatra s porkem krůtí játra s bazalka soli se kruti jatra krůtí játra na bylinkách krůtí játra na majoránce cerstva krutí játra recept jatra s porken recepty jatra zporkem krůtí játra na bazalce

Zapomněl/a jsem heslo