

Stařenčina polévka
Suroviny
- brambory
- pepř celý
- nové koření
- bobkový list
- hrášek (lepší mražený, než z konzervy)
- 1 kysaná smetana
- sůl
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit v osolené vodě s kořením. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme hrášek a kysanou smetanu. Můžeme zjemnit kouskem másla.
Poznámka od kuchařky
od mamči
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Stařenčina polévka
-
Smetanu s moukou a trochu octa.A taky kopr.Pak to nemá chybu.My k tomu ještě široké nudle.
-
No, místo hrášku kopr, šlehneme tam vajíčko a může být i obyčejná šlehačka a na světě je stará dobrá kulajda.
-
Poslala jsem bod! Polévku sice neznám, ale dělám podobnou bez hrášku a říkáme jí "mlíkovka". Hrášek tu mám - tož zítra bude!
-
Misule, díky za připomenutí, tuhle polévku jsem kdysi dělávávala, ale docela jsem na ní zapomněla. S dovolením posílám fotky a k tomu bodík
+
-
+4
-
Hm, samé dobré ingredience a ten název nemá chybu
....3
-
Dělám stejnou, ale s houbama. Je dobrá.