Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Páliva kuřecí křidélka ( hot chicken wings )

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KateTucker

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 570 kJ /
3 721 kcal
Bílkoviny59,95 g
Tuky215,00 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 7,89 g
Sůl18,25 g
Sacharidy377,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velke misy nasypeme mouku, papriku, kayesnky pepr, sul a vse promichame. Krok 2: Na mirnem ohni v kastrolu si rozpustime maslo a pridame do nej chilli omacku, pepr, cesnek a dukladne promichame. Mix prelijeme do mensi misky a nechame trochu vychladnout, ale tak, aby nestuhl. Krok 3: Kridelka obalime ve smesi mouky a pak ponorime do masloveho mixu a znovu obalime ve smesi mouky ( kridla musi mit pokojovou teplotu, jinak mix bude tuhnout a na kureti by nedrzel ). Obalena kridla odkladame na talir a nechame odlezet 60 - 90 minut v lednicce, aby se namarinovala. Krok 4: Pote si rozpalime olej na vysokou teplotu a kureci kridelka smazime do hneda. Nekolikrat otacime. Po vyjmuti vysusime papirovym ubrouskem.

Zveřejněno 30. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ojX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ojX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

spagetka: Vím, že jiné klávesnice neobsahují stejná písmenka s diakritikou jako české, ale autorka receptu má v komentáři 10:01:49 velmi dobrou interpunkci a to je pro dost rodilých čechů náročné. Můj komentář byl myšlen ironicky. ;-)

Hlavne tedy musim podotknout, ze ten recept na strankach marocke divky je uplne jiny! Obsahuje zazvor, cumin - zadnou mouku, ani chilli pastu, ani cesnek.

rebeka:rebí, u nás je to ale normální množství, muž sní 25 já 5 :-D:-D:-D:-D:-D, ale je fakt, že muž má "trošku větší" váhu :-D:-D:-D:-D

30 ks křidélek pro dva lidi:-O:-? to bych jedla týden:-D:-D
jinak to vypadá hezky a určitě to bude pikantérie;-):-):yes::yes:

Taky je možné, že jsou to kamarádky a právě od ní má KateTucker tento recept :-) Ale to jsou jen domněnky, počkáme si ;-) :-)) Jinak recept se mi moooc líbí:yes:, šlo by použít i na gril?

1974andrea: Proto níž píšu, že nám to snad autorka vysvětlí, toť vše ;-);-);-)

spagetka:Spagi, ale ten blog je Maročanky jménem Zineb a pochybuji o tom, že umí takhle dobře česky.;-)

Dorotka:Přečti si autorky komentář v 10:01:49, třeba ti to dojde. A hlavně, v Anglii nepoužívají na klávesnici naši interpunkci.

spagetka: Obdivuji všechny cizince, včetně Maročanek, kteří se naučí perfektně česky a hlavně vědí, kde napsat čárku ve větě. :-)

vanda: s tou fotkou nám to určitě autorka vysvětlí, ale žije v Anglii a je docela možné, že ten blog jeji je. Rozklikla jsem si autorku webu a bylo by to možné.

Mám takový pocit, že ta fotka asi nebude tvoje, leda bys byla autorkou i na tomto cizím webu:
http://gettingmysexybodyback.blogspot.cz/2011/05/h...

Dobrý nápad s tím kořením, určitě udělám, u nás pálivé jede :yes::yes::yes:

Krásný recept, kupuji vykostěná stehýnka, o víkendu udělám, mňam to bude pochoutka :-K + bodík :yes:

Bibinka: taky zdravim :) je mi teprve 24, ale tyhle stranky pouzivam snad 4 roky, dost jsem se tu naucila... ovsem po odstehovani do Anglie jsem se rozhodla, ze tu taky nejakou tou kapkou prispeji...nasbirala jsem dost receptu od kamaradu a znamych a doufam, ze k vam do cech prispeji necim trochu jinym, ale taky dostupnym ;-)
Jinak tohle existuje i nepalive, ale uz to neni original :-8 Ja kdysi ostre jidla nesnasela a dneska jsem zavislak :)

Tématické fráze:
hot wings recept, recept na hot wings, hot wings, recept hot wings, paliva kridelka, domácí hot wings, kureci kridelka, kureci chilli kridelka, hot kridelka, recepty hot wings, hot wings - recepty, čiken wings recept, křidélka hot winks, paliva medova kridelka, paliva kureci kridelka, hot wings kridilka recept, hot wings v troube, vinksceskyz, vvinks česky, top recepty hot wings

Suroviny:
máslo, omáčka chilli, pepř, pasta česneková, mouka, paprika sušená sladká, pepř cayenský, sůl, křídla kuřecí, olej rostlinný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu