Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané muffiny s chorizem

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikina Nikina

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 296 kJ /
2 700 kcal
Bílkoviny117,96 g
Tuky153,12 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 886 mg
Sodík 3,30 g
Sůl8,06 g
Sacharidy208,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1. Chorizo a cibulky nasekáme nadrobno, ementál nastrouháme. Krok 2: 2. Ze všech surovin vypracujeme těsto a ručním šlehačem prošleháme, aby se všechny ingredience řádně spojily. Osolíme, opepříme (berte v potaz kořeněné klobásky chorizo a nepřežeňte to). Krok 3: 3. Plníne kousek pod okraj formy na muffiny, či ramekiny (ty vymažeme máslem a vysypeme moukou, hotové muffiny jdou k mému překvapení krásně ven) a pečeme v troubě rozpálené na 200°C cca 25-30 minut (dolní a spodní ohřev) dozlatova.

Zveřejněno 10. 6. 2013

Poznámka autorky Nikina

Zdroj: asi Gurmán

Nejlépe chutnají vlažné.

Z uvedeného množství jsem naplnila 12 silikonových muffinových formiček a dva ramekiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané muffiny s chorizem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wpZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané muffiny s chorizem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wpZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem muffiny dělala na oslavu, jsou opravdu moc výborné, pikantní a vláčné. Určitě je zařadím mezi naše oblíbené recepty. :-) :yes: :yes:

magdalenka: je to ramekin, kokotka má pokličku :-)

Nikina:asi mám ramekiny...:-D nie to druhé...http://www.kulina.cz/ramekiny-a-misky-na-sufle/

magdalenka: rozdíl je ve velikosti, kokotka je větší - tedy alespoň já si to myslím - a taky, kokotka má pokličku, tak je to možná kvůli té pokličce :-D :-)
Jinak co se různých závinů, šátečků, muffinů a koláčů na slano atd. týče, to my můžeme taky. Tvé muffiny s medvědem mě strašně dráždí, ale kde vzít medvěda, že.... je to divné, ale v centru Prahy zrovna moc nerostl :-//:-D

Nikina: ja neviem, či mám ramekiny alebo kokotky...aký je rozdiel?
Slané muffiny u nás frčia tiež. :yes:

rebeka: :-D:-D já to též donedávna netušila ;-)

No, to bude moc dobré, chorizo mám ráda;-):-p:yes::yes:
Ty bílé mističky mám taky, až dodnes jsem netušila, že mám ramekiny:-8:-D:-D

Díky všem :-K ještě bych chtěla dodat, že těsto není vůbec vysušené, ale šťavnaté i po vychladnutí :-)

Určitě moc dobré, díky chorizu pikantní:-p:-):yes:+5

Mňam, miluju chorizo i slané pečivo k vínku a tak :-p:-*:-K:-K:-K

Pěkné, barevné, chuť určo bezvadná, jinak kouzelné, Niki;-):-p

Tématické fráze:
slané muffiny, ramekiny recept, mufiny s chorizem, slané mufiny, chorizo, muffiny na slano, recepty na slané muffiny, slané muffiny recepty, slane muffiny recept, recept na slané muffiny, na co se používá kokotka, recepty s chorizem, recepty s chorizem, ramekiny, slané muffiny s chorisem, mufiny z choriza, silikonove formy medved recepty, ramekiny recepty, formy na muffiny silikonové slane recepty, mufinky na slano

Suroviny:
mouka hladká, podmáslí, máslo, chorizo, sýr ementál, cibulka lahůdková, vejce, prášek do pečiva, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu