Suroviny
Porce: 12-15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 145 kJ / 4 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,40 g |
Tuky | 240,13 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 487 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 484,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem tak, aby trčel přes formu. Usnadní nám to vybírání hotového dezertu z formy. Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a pomocí válečku je "umeleme". Nevadí, pokud zůstanou sem tam větší kousky. Pěkně to vynikne v té základní části. Přidáme Nutellu a dobře promícháme, dokud nedostaneme kompaktní hmotu.
Krok 2: Hmotu dáme do připravené formy a pomocí lžíce dobře utlačíme. Odložíme do chladničky, dokud si nepřipravíme další vrstvu. Jahody omyjeme, osušíme a konce, kde jsou stopky seřízneme. Snažíme se vybrat stejně velké jahody.
Krok 3: Želatinu necháme nabobtnat se 4 PL vody. Na velmi mírném ohni zahřejeme, teplem se pěkně rozpustí. Nevaříme!
Krok 4: Šlehačku vyšleháme. Tvaroh, cukr, vanilkový extrakt (případně vanilkový cukr) a proseté kakao utřeme. Přidáme vyšlehanou šlehačku a spolu zamícháme, dokud se obě hmoty nespojí. Trochu z této masy odebereme a dobře rozmícháme v rozpuštěné želatině.
Krok 5: Za stálého šlehání přidáme do tvarohovo-šlehačkové směsi a dobře prošleháme, aby se želatina dostala rovnoměrně do celé hmoty.
Krok 6: Do formy na I. vrstvu naneseme trochu krému (pouze tolik, aby se jahody přilepily) a poklademe nastojato jahody těsně vedle sebe. Přikryjeme zbylým krémem a odložíme do chladničky asi na 30 minut.
Krok 7: Mezitím si připravíme III. vrstvu. Šlehačku zahřejeme k bodu varu (nevaříme !!!), přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Odstavíme z ohně a mícháme, dokud nedostaneme krásnou sametovou hmotu. Necháme ustát asi 10 minut.
Krok 8: Bílou čokoládu rozpustíme nad párou. Nalijeme smetanovo-čokoládová hmotu na dezert a povrch zarovnáme. Nakapeme pár kapek bílé čokolády a pomocí párátka vytvoříme vzor. Odložit do chladničky na 3-4 hodiny ztuhnout.
Krok 9: Pomocí papíru vyjmeme z formy a přeložíme na podnos. Krajíme asi 2 cm pláty (nejlépe zoubkováným nebo velmi ostrým nožem) a podáváme. Dezert necháme v chladničce, snadno měkne.
Zveřejněno 3. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cokoladovo-jahodovy dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K738
Moje poznámka
Cokoladovo-jahodovy dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K738
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 11 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 11 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 21 minutami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 40 minutami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 8 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 8 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 10 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 11 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 11 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 11 hodinami
Tématické fráze:
jahodový dezert,
jahodový moučník,
jahodovi dezert,
studenej dezert,
čokoladový dezert s jahodami,
urobsisam.sk,
čokoládovo vanilkový dezert,
dezert s jahodami a čokoládou,
nepečené dorty z piškotů,
dezert,
recept na dezert s jahodami,
jahodovi dezerty,
jak pripravit double cream?,
jahodovypiskotovy kolac,
cokoladovo jahodovi rez,
recept na nutela milk,
dezert z mas,
urobsisam,
slavnostní dezert,
studeny dezert
Suroviny:
sušenky máslové,
nutella,
smetana,
tvaroh měkký,
kakao,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
želatina,
voda,
smetana,
čokoláda hořká,
čokoláda bílá,
jahody
Komentáře (17)
http://urobsisam.topky.sk/domaca-pohoda/recepty/co...
http://urobsisam.topky.sk/recept-na-pecenie-cokola...