Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené maso s mrkví

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BarboraDvorakova BarboraDvorakova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Krok 2: V hrnci rozpálíme olej a dozlatova osmažíme na jemno nakrájenou cibulku. Krok 3: Poté přidáme maso a dochutíme kmínem. Podlijeme vodou a dusíme tak, aby maso bylo měkké (cca 30 až 40 minut). Krok 4: Potom nakrájíme mrkev na kolečka a přidáme spolu s máslem k masu a ještě dusíme do změknutí mrkve, podléváme dle potřeby. Krok 5: Nakonec rozšleháme 1 až 2 lžíce mouky v půl hrnku vody, zahustíme a provaříme. Podávat můžeme s bramborami. (Já jsem podávala s malinkými červenými brambůrky.)

Zveřejněno 24. 11. 2013

Poznámka autorky BarboraDvorako…

Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník jako já :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené maso s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5j8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené maso s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5j8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hoj vsem, misto brambor jsem dala kuskus, a musim rici ze to bylo dobre az moc dobre..... Mnam.... Zkusila jsem to a za to stalo. :-):-K

pěkné brambory, jakékoli barvy, také vařím ve slupce. Zachovají si více vitamínů a vlakniny, a jsou výborné. pro to bod :yes:

Milan Torač 22. 9. 2014 16:39
no mladá je nemocná tak to dělám s bramborem,jako dietní jídlo,,tak doufám že se mi to povede:yes:;-)

MilaH: Slo by to i s testovinama (rotini, kolinka).:-K

Cervene male bramburky se neloupaji, ale jsou hezci, kdyz se vareji rozkrojene na pulky anebo i ctvrtky. Jinak recept nema chybu!! :yes::yes::-p

:-D To bych taky mohla , jen brambory bych oloupala :-D:yes:

Maso v mrkvi jakékoli miluju:yes::-)):-D

Ano ano, maličkaté červené brambůrky :-)

Foto je ok, jen se zeptám, to kulaté jsou brambory ve slupce?

Tématické fráze:
dušené maso s mrkví, dušené maso v mrkvi, dušené vepřové maso s mrkví, dušené maso na mrkvi, vepřové maso dušené v mrkvi, maso s mrkví, veprove dusene v mrkvi, dušená mrkev brambory, vepřové dušené s mrkví, dušené vepřové maso na mrkví s bramborem, dušená mrkev brambory a maso, kuřecí maso dušené s mrkví, dusene veprove s mrkvi, dušená mrkev bez masa, dusene maso, maso k dusene mrkvi, recepty dušená mrkev s masem, dušená mrkev s masem recept, dusena mrkev, dusene na mrkvi

Suroviny:
maso vepřové, cibule, mrkev, máslo, kmín celý, sůl, pepř, olej, mouka, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu