Vepřové dušené maso s mrkví a slaninovou tarhoňou

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

600 g vepřové plece
1 větší cibule
2 stroužky česneku
2-3 mrkve
lžíce sádla
lžíce uzené papriky
lžička koření tandori masala
hladká mouka
horký vývar nebo voda + bujon
sůl
kmín
pepř
chilli pasta podle chuti
hrnek tarhoni
1,5 hrnku vody
50 g anglické slaniny
lžíce oleje
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky a poprášíme moukou. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a mrkev na kolečka. Na sádle opečeme cibuli s česnekem. Když začne cibule zlátnout, přidáme maso a necháme zatáhnout.

  2. Zasypeme paprikou, přidáme koření a podlijeme vývarem. Dusíme pomalu pod poklicí. Po cca 20 minutách přidáme mrkev a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Měkké maso dochutíme chilli, případně solí a pepřem.

  3. Na lžíci oleje opečeme nakrájenou slaninu společně s tarhoňou do světle hnědé barvy. Zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme do měkka. Voda by měla všechna vsáknout. Je-li třeba, ještě trochu vody dolijeme. Servírujeme s masem a mrkví, polité šťávou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 233 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové dušené maso s mrkví a slaninovou tarhoňou

Tématické fráze: tarhoňa s vepřovým masem vepřové s tarhoňou plec s tarhonou vepřové maso mrkev dusena mrkev se slaninou recepty tarhoňa s vepřovým masem maso s tarhonou tarhoňa recepty dušené vepřové maso recepty vepřové na mrkvi vepřové dušené v mrkvi recepty na vepřové maso dušene vepřove maso s pórkem dušené vepřové maso vepřové maso v.com mrkvi veprova plec s tarhonou vepřové smrkví dušená mrkev kotletka pomalu dušené vepřové v mrkvi dušená mrkev se slaninou

Zapomněl/a jsem heslo