Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nugetové (nutellové) špičky

Neuvěřitelně rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí vyšlehat Nutellu s máslem, nastříkat na dětské piškoty, namočit do čokoládové polevy a máte hotovo. Ze stolu tahle pochoutka zmizí mrknutím oka, zejména na dětské oslavě.

Hodnocení receptu je 5,0 (167×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez chlazení

30 min (30 min příprava, bez chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 768 kJ /
2 096 kcal
Bílkoviny17,08 g
Tuky158,38 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 272 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy140,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nugetu, máslo a vaječný koňak ušleháme do krému. Krok 2: Piškoty vyskládáme na plech, nejlépe do formy, kde nebudou při plnění ujíždět. Krok 3: Krémem naplníme cukrářský sáček a krouživým pohybem vytvoříme špičky na piškoty. Krok 4: Dáme na několik minut do mrazničky (do ztuhnutí). Krok 5: Připravíme čokoládovou polevu. Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni. Krok 6: Špičky poté namáčíme do polevy a necháme vychladit.

TIP: Nákupy a přípravy na vánoční pečení

Zveřejněno 10. 12. 2008

Poznámka autorky cathleen

Velice rychlá a na přípravu snadná sladkost, která u nás pravidelně mizí jako první.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugetové (nutellové) špičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRKy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugetové (nutellové) špičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRKy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (171)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

terinka2: už ti pěkně poradili - SilviaD, děkuji :-K Já jen dodám - my jsme špičky před namáčením do polevy dávali na několik minut do mrazáku, byly pak hezky tuhé. A čokopoleva by neměla být moc hustá ani horká.
Ať se povedou a chutnají! Nám tedy vydrží jen krátce, mizí mezi prvními :-D

SilviaD: Děkuji za radu :-K A opravdu ten krém nespadne, když piškot dám vzhůru nohama a namočím ho do čokolády? :-D Koneckonců, ta čokoláda na tom je celkem těžká věc.

terinka2: V kréme je maslo, tak určite robiť až pred vianocami. Hotové koláčiky pred polievaním čokoládou necháte dobre vychladiť a rozpustenú čokoládovú polevu necháte schladiť, tak aby bola tekutá ale nie horúca. Ja si hotové obliate pečivo ukladám na papier na pečenie. Ide to potom dobre odlupnúť a keď čokoláda aj stečie nezostáva neporiadok :-)

Ahoj holky, asi jsem fakt pitomá, ale já se bojím, tak se radši optám :-D :-D První věc, jak dlouho cukroví vydrží? Můžu ho začít dělat už teď nebo radši až týden před Vánoci? A druhá věc, když budu namáčet piškot s krémem do horké čokolády, neroztaví/nezdrcne/nespadne se ten krém? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nikdy jsem takové cukroví nezkoušela.:-K

Zdravím všechny kuchařky, kdy je nejlepší toto cukroví udělat? Myslíte, že můžu už teď a šoupnout na balkon?
Děkuji

Tak musím udělat druhou dávku a důkladně ji ukrýt, protože ta první zmizela rychlostí blesku.:-D:-Q

MarcelaPa: ani mi nemluv - cukroví míváme v chladu studené chodby a kdo se vrací zvenčí, samozřejmě přes chodbu, mívá plnou pusu těchto špiček :-D nikdy jich není dost, aby vydržely do Silvestra!

Já jsem to taky zkusila ale drobet jinak :) místo vaječňáku jsem dala čokoládový likér a nenamáčela jsem to v čokoládě nechala jsem to jen tak :D ale s tim likérem to bylo vynikající vřele doporučuji :)

Kara: promin, ale nedá mi to nezeptat se - myslíš, že by bylo se špičkama tolik lidí spokojených, kdyby se krém roztékal?:-D
Neteče, ale jestli máš doma veliké teplo, klidně ho dej na chvíli do lednice - opravdu jen na chvíli, aby zas neztuhnul moc a dal se dobře vytláčet.
Před namáčením do polevy můžeš dát špičky na tácu chvíli do mrazáku, líp se pak s nimi manipuluje:-p

Zdravím chci se zeptat, není ten krém po ušlehání řídký, ze by pri strikání na piskoty zacačal téct? Díky moc za odpověď.:-)

Zdravím všechny, receptík výborný, neměla jsem problém ani s levnější variantou nutely :-) Jen jsem se chtěla zeptat, nezkoušela jste některá dávat více vaječňáku nebo rumu? Zdá se nám to málo výrazné a bojím se, aby to potom drželo, když přidám :-8 Děkuju :yes:

Nikol: také se mi jednou stalo - silnější vrstvou krému jsem pak spojila dva piškoty k sobě a napíchnuté na tenkou špízovou jehlu celé namočila v čokoládě. Taky bylo dobré;-)

Včera jsem zkusila. Přesně podle receptu. Byla má chyba, že jsem to nechala lehce odležet a tudíž mi to zhoustlo. Na piškoty mi to pak nešlo vůbec nanést a už vůbec ne tak krásně jako na obrázku. :( To mě zamrzelo.. :( Ale chuťově jsou skvělé. :)

K tomuto receptu bych chtěla jen poznamenat, že je to strašně dobré s banánem. Místo piškotu silnější kolečko banánu, krém jen z nutelly másla a namočit v čokoládě. Musí se to ovšem hned zbodnout, což u nás nebyl problém. Děti milují :-):-K

Jsou dokonale. Jednoduche ikdyz nejsem z tech co doma pecou cukrovi. Bylo to za chvilicku a presto vynikajici. :yes:

A jak to dlouho vydrží :-!:-//;-)

Cathleen, veď si to prehoď...
Ono sa to mohlo nejako prehádzať aj samé od seba, neúmyselne, počas úprav na servere, nie? Ja som si nedávno otvorila nejaký svoj recept. Text v surovinách aj postup bol úplne neznámy, nebol to môj text, nepatril k môjmu receptu, absolut nezodpovedal názvu ani fotke...potom som to upravovala. Ale niečo také sa tu už stalo...

Merylas: Já souhlasím, cizí fotky se nesmí vkládat a pak se v klidu vymění. :-O

cathleen::-D No, tak to se tomu, co se to tady snaží zlepšit "povedlo". Hlavní foto má být foto hotového výrobku nebo pokrmu a vyměnili Ti ji za polotovar:-))

MajaV: hlavní fotky nějak neřeším - tahle se asi tomu, kdo se to tu snaží zlepšit, líbila víc než ta původní, moje;-)

Tady se asi popletla hlavní fotka;-)

Anna Vesperová 6. 11. 2015 06:26
Ahoj.Peču už moc roků cukroví,ale tento neznám.Určitě letos vyzkouším Děkuji za nápad.:yes:

Já jsem dělala dělala dětem vaječňák z kondenzovaného mléka, žloutků a rumové esence. :-p

Určitě vyzkouším, jen mam dotaz - zkoušely jste některá dělat bez vaječňáku? Nechci ho tam dávat kvůli dětem... I když tak malé množství by snad nemuselo vadit :)

Terez: díky za radu :-K

toho tuku dejte, ale jen trošku.pak čokoládu a po rozpuštění přidávejte tuk dokud se vám nezdá konzistence dostatečně řídká. já mám smaltovaný hrnek světle šedý uvnitř a tam zkouším politím na bok.nesmí být "průhledná"

Vyzkoušeno, jsou vynikající, jednoduché, rychlé a velmi mňamoozní... určitě zařadíme do vánočního cukroví (pouze místo piškotu zkusíme ta linecká kolečka) posílám bodík a děkuji za super recept :-K:yes:

betadinka: děkuji :-8

Špičky jsem dělala již po několikáté( nejen na vánoce, ale i na různé oslavy) a jako vždy byly úúúžasné ( a taky nejrychleji pryč..). Poprvé jsem dala místo piškotu upečené linecké kolečko a neměly chybu:-) Posílám bodík :yes:

Dělala jsem včera a . . . úžasné, posílám 91. bodík.:yes:

Jednoduchý recept na čokoládovou polevu - univerzální použití na cokoliv co chcete "namočit" nebo polít čokoládou:
Na páře (!) rozpustíme trochu ztuženého tuku s čokoládou na vaření (nebo jakoukoliv co doma najdeme), výborné jsou i ledové kaštany hořké. Rozpustíme, promícháme a namáčíme, poléváme. :)

Prosim poradte jak udelat cokoladovou polevu dekuji moc:-)

Vypadá to moc moc dobře. Ač nejsem moc na sladké tak bych s chutí ochutnala. Určitě na vánoce vyzkouším. Hlavně se mi líbí, že v tom nejsou žádné "náhražky. Za mě bodík k dobru.:-)

catherina: Kači stačí je na plechu trochu pokropit rumem ☺

:-K:yes::yes::-pDelam vase cukrovi uz treti rok, podle tohoto receptu.NEJLEPSI!!!:-p:-p!vsichni znamy si zamlouvaji par kousku na vanoce.Takze moc diky☆☆:-K :yes::yes::yes::-):-)

Krem byl vybornej, s cokoladou ja osobne teda taky "bojuju", taky bych ocenila nejaky dobry tip, jak ji udelat tu nej ;-) Ale piskoty -zmekly vam nebu zustaly tvrde? Ja je mela teda pekne tvrde a krupave a to se mi k tomu kremu moc nehodilo. Skoda, ze trosku nenasakly a nezmekly :( Ae za me dalsi bod :)

Hedwika: recept na polevu nemám, dělávám od oka (a určitě se jich tu na topkách několik najde).
Už jsem ji dělala i tak, že jsem rozpustila hořkou čokoládu a smíchala dohladka jen s trochou ztuženého tuku - nebyla hustá a dobře se v ní namáčelo.

Chtěla bych požádat o doplnění receptu na polevu. Pro nezkušené pekařky je poleva problém. Nepročetla jsem si včas diskuzi a díky nevhodné polevě jsem všechno pokazila.

Elena: Udělala jsem jich asi 45.

Tak čokoláda na vaření bez tuku opravdu nestačí. Čokoláda z krému jaksi ztekla...Njn sežeňte Omegu v Žabce. Tak snad mě jako začátečníka nezakousnou...chuťově jsou přesto super.

Ví někdo,kolik jich z téhle gramáže vyjde?

Skvely a rychly mini zakusek ;) Mam jiz hotovo, akorat pozor na to, aby spicky byly pred namacenim v cokolade opravdu poradne vychlazene a ztuhle, jinak se krem na piskotu rozplacne ;) :yes:

Tak jak to čtu mám na ně zálusk mám asi 25 upečených košíčku tak je tímto krémem naplním no jsem zvědavá a hlavně mám strach aby se povedli.:-O;-):-):yes:

cathleen:To věřiim :-D já je dělala předevčírem..dneska kouknu do krabice a zbyly mně tam jenom 4! :-)) vidím to ještě na jednu dávku! ;-)

:-D opravdu mě moc těší, že vám tyhle jednoduché špičky tak chutnají. Dělávám je až těsně před vánocema, protože jinak mi je osazenstvo zbaští a na svátky nic nezbyde :-p

Tématické fráze:
nutelové cukroví, cukroví z nutely, spicky, vánoční cukroví z nutely, cukroví špičky, nutelovy krem na cukrovi, cukroví s nutelou, krém z nugety, špičky cukroví, krem na cukrovi z nutely, krém z nutely na cukroví, nutelový krem do cukroví, nutelové řezy, spicky recept, cukrovi s nugetou, cukroví z nugety, nugetové cukroví, nutelový pletenec, nugetový krém, recept na špičky

Suroviny:
nugeta, máslo, koňak vaječný, piškoty dětské, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu