Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sejkory

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitule J.

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 210 kJ /
289 kcal
Bílkoviny19,36 g
Tuky15,22 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy17,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Krok 2: Mezitím můžeme rozpálit pánev, nalít olej a nasypat polovinu strouhaných brambor. Obracečkou utlačíme do rovné placky. Krok 3: Osolíme, opepříme a rozdrtíme majoránku. Dle fantazie a chuti můžeme přidat česnek nebo jiné koření. Krok 4: Zatímco se bude smažit jedna strana placky, nakrájíme salám a nastrouháme sýr. Vejce rozklepneme do hrnečku a rozkvedláme. Krok 5: Jakmile je jedna strana osmažená dozlatova, otočíme a na osmaženou stranu nalijeme vejce, posypeme salámem a nakonec sýrem. Krok 6: Zakryjeme pokličkou a necháme ještě chvíli smažit, když je sýr roztavený, je i spodní strana osmažená. Krok 7: Hotovou sejkoru přesuneme na talíř a hned se do ní pustíme, nejlepší je teplá :) A hlavně je to mooooc jednoduché a rychlé :)

Zveřejněno 13. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sejkory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vrn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sejkory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vrn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Simona Skolakova: Píše se o něm v komentářích. ;-)

Dajda: jen by mne zajímalo,kde se v tomto receptu o tom škrobu píše????Já jsem to asi přehlédla,tak mi to připomeň;-)

srettka: Vždyť je to taky nesmysl vlastní škrob z brambor vylít a pak přidat jiný! 8-(

Dajda: Svatá pravda, taky to dělám:yes:

Fajn je vodu z brambor scedit, škrob nechat usadit a vrátit k bramborám. ;-)

Tonja: A taky tady:
https://www.bing.com/videos/search?q=BERNER+R%c3%9...
Jeste jeden typ struhadla :
https://www.amazon.it/B%C3%B6rner-grattugia-PowerL...
Uplne najemno bych nerekla a ma to logiku, protoze brambory tak pusti moc vody.

Tonja: https://cs.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6sti
Máte v tom zmatek ;-)

Jitkas: Pozor, švýcarské rösti jsou bramboráčky z co nejjemněji nastrouhaných brambor, které pustí hodně vody a ta voda se nesleje pryč, ale zahustí se škrobem. Velmi často se dělají i do zásoby zamražené a dají se tak i koupit. Viz recept Jany Louňové:
ten je správný.

Sejkory jsem dělal až dnes. Moc dobré. Chutí mi připomínaly spíše rösti. Bod a palec nahoru dávám. :yes:

:-p dnes se mi dělaly boule za ušima, fakt náramná mňamjzna :yes: :-K :yes: :-p

Hrašuľka.Hrašuľka: Já si teď přečetla recept a mrkla na komentíky, reaguju na tebe: Já se ti vůbec ani trochu nedivím, že můj název, jako Slovenka, nebereš;-);-). Ale pochop, u nás jsem od malinka slyšela "halušky" a byly to teda bramboráky. No a vašim haluškám se u nás říká nočky, noky - podle velikosti), šišky - výhradně nasladko. Až prakticky v dospívání jsem zjistila, co jsou halušky jako takové, tedy vaše (mmch.skvělé a mňam:yes:). Jenže znáš to o zvyku a železný košili? Mám 2 sourozence a i jejich partneři už vzali tento název za svůj. Takže halušky = bramboráky. Bramborák, výraz pro bramborákové těsto ale na pekáč do trouby vcelku. Ať žijou krajové a rodinné názvy.:-)):-)):-)):-))
Jedině rodiče táty a mamky, táta a mamka to měli jednoduchý, pocházeli z téže oblasti a tudíž tento výraz jim nedělal problém :-D:-D:-D:-D
Tolik jazykovědný koutek. ;-);-);-). Ale taky už dnes užívám výraz tak, aby bylo jasné i cizím, co myslím: bramborák a halušky s bryndzou třeba ;-);-):-p:-p

Hmmm, tak to se mi fakt líbí. Jenom jsem nepochopila, proč se nastrouhané brambory rovnou nesmíchají se solí, majoránkou, pepřem a česnekem. . . Asi to tak udělám. Bodík letí a už je uloženo! ;-):-p

Přidala jsem fota z mé zkoušky, opravdu dobrá rychlovka,jen příště ty brambory použiju fakt raději uvařené, nám to tak prostě šmakuje lépe. Bodík si recept ale vysloužil :-)

Jitule J.:Jiti,není zač:-*Až budeš mít své foto,klidně to přehoď;-):yes:

Aničko děkuji za doplnění fotek, to jsem trochu nezvládla:-p měj se, a díky

Tak Vám děkuji za komentáře, pravda, že mě zaráží, jak se dokáže rozpoutat debata o názvu jídla. Není to snad jedno??:-O My tomu prostě říkáme sejkory a další varianty názvu jsou každého věc.Ano dělá se z brambor syrových, omlouvám se. Důležité je, že je to rychlé, chutné a jednoduché:yes:. Nicméně děkuji za pochvaly:-K

Hrašuľka.Hrašuľka 15. 1. 2014 22:07
Teda, nech sa to už volá ako chce (jediný názov neberem - halušky, prepáč špagy), je to presne rychlovka pre mňa. :-p:-p;-);-) Zajtra mám obééééd: :yes::yes::yes:

Tak chválím znovu, už po vlastní zkušenosti - fotit jsem nestačila:-)):yes:

hosta:zizala::-)Tak to já zase smajlíky vnímám,ty nelze přehlédnout;-):-D

hosta: Když někteří těmi emotikony tak plýtvají, že jsem je jaksi přestala vnímat :-8

Jituš,přicházím Ti přihodit další bod,pár fotek,ale hlavně-velké poděkování za moc chutnou a hlavně rychlou dobrotu:-*:-K:-K
Včera a dnes jsem byla mimo domov a při návratu v odpoledním čase jsem potřebovala spíchnout nutně nějakou rychlovku:-)
Lednice vyžraná a maso v mrazáku:-STvůj recept mě zaujal a navíc jsem si u manžela,který má dnes narozeniny šplhla;-)Hotová minutka byla nejen chutná,ale i oko se potěšilo:-))Takže z obyčejných surovin byla sváteční"obědosvačina":-*
Na fotce v surovinách mám Brněnsý salám,ale použila jsem nahrubo nastrouhaný trvanlivý paprikáš,mňam:-p

zizala: jsem daleka toho, abych snad někomu něco zakazovala, z emotikonů u mého příspěvku jsi mohla pochopit, že jsem naopak takové reakce oprávněně očekávala.:-))

Alzbetina Prk.: jasný na toto jídlo, ať je název jakýkoli, jsou brambory syrové. I když babička to do trouby na pekáč dělala i z vařených, ale mně to nechutnalo.

To je fajn rychlovka k večeři, pochopila jsem správně, že ty nastrouhané brambory jsou syrové?

Němci, konkrétně poblíž Hamburku používají pro tohle název geresten - ale má to víc významů, prostě, to co opékají, může to být i vložka do polévek, brambůrky, opečené brambory k rybě, ale i právě takto plněná placka atd....

hosta: Při vší úctě si myslím, že poukázat na chybu v názvu nemůžeš nikomu zakazovat. Tohle má společného se staročeskými sejkorami asi tolik jako svíčková s kližkou. Tohle jsou plněné rösti. Sejkory jsou placky z bramborákového těsta neboli jiný název pro bramboráky.

Je to velmi dobré:-*. Dělám a znám pod názvem "bramboríza".
Dokonale se zde využíjí "zbytky z lednice". Bodík dát nemůžu, ale pochvalu posílám:-K

Tématické fráze:
sejkory, sejkory recept, co jsou sejkory, recept na sejkory, recepty sejkory, recept sejkory, bramborové sejkory, bramboriza, pokrm sejkory, placky sejkory, sejkory z brambor, domácí sejkory, co byly sejkory, jak uvařit sejkory, plněné sejkory, sýrové sejkory, sejkory pečivo, co je sejkory, seykori, brambory na sejkory

Suroviny:
brambory, vejce, sýr tvrdý, salám, párky, klobása, sůl, pepř, majoránka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu