

Uzená kuřecí stehna"pečená"v papiňáku
Suroviny 2 porce
- 2 uzená kuřecí stehna
- 1 cibule
- 5 g slaniny(obyčejného zauzeného špeku)
- 1/4 kostky drůbežího bujónu
- 100 ml horké vody
Postup přípravy receptu
Maso oddělíme od kosti a kůže (nevyhazujeme, použijeme na uzený vývar), cibuli nakrájíme nadrobno a slaninu na menší kostičky.
Do rozehřátého papiňáku dáme mírně rozpustit slaninu, přidáme cibuli a chvilku orestujeme. Vložíme obrané maso, 2minutky necháme osmahnout, rozdrobíme bujón, podlijeme horkou vodou a uzavřeme tlakovou poklicí.
Od doby varu vaříme na mírném plameni 10 minut. Během vaření hrncem několikrát mírně potřeseme ze strany na stranu, aby se nám maso nepřichytilo ke dnu. Takto připravená uzená stehna jsou opravdu jako pečená a mohou se podávat se špenátem, k dušenému zelí, nebo jen s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Manžel měl chuť na pečené maso a já jsem neměla chuť v tomto počasí rozpalovat troubu:-)
Zaexperimentovala jsem a byli jsme spokojeni oba dva.Jen se s tím papiňákem musí opravdu sem tam potřást ze strany na stranu.Když je v hrnci menší množství tekutiny tak má maso tendenci se přichytávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzená kuřecí stehna"pečená"v papiňáku
-
BILKOVAI:
Teď mají opět v Lidlu akci"uzeňáků"
Dnes jsem vařila na zítřek v kysaném zelí
ale je mi blbý to dát jako nový treceptík
Jinak Ti Ď
-
Aničko, na něco takového už se chvíli chystám. Inspiraci s papiňákem a s uzenými kuřecími stehny jsem získala od Rebeky a v tvé kombinaci se špenátem musí být
+
-
magdalenka: ano, byly to maďarské papiňáky,kde se musely vyměňovat pojistky,hlídat výměnu těsnění,nyní jsou už kvalitní,proto nejsou zrovna levné,ale už je to o něčem jiném
-
magdalenka:
na stropě
špatně jsem to přečetla
Ale ty staré hliníkové kukty byly opravdu prevít
tam stačil jen špatně umytý ventil,nebo špatně usazené těsnění a hned byla nějaká pohroma
Ty nové jsou už OK
-
Anna Kocikova:guláš nebol na stole, ale na strope. Museli vymaľovať celú kuchyňu. Je tomu cca 30 rokov, stará klasická "kukta" z Maďarska to bola.
-
rihana:Opravdu se neboj
My se tady jen tak štychujeme
Já v jiných hrncích také nevařím,jsem moc spokojená a pokud člověk dodržuje vše jak píšeš,tak žádná pohroma nehrozí
Díky za komentík
Evi i Tobě -
-
Tak nevím, jestli se mám bát taky. Ale myslím, že když se s papiňákem zachází tak, jak má, nebezpečí nehrozí. Dnes mají tyto hrnce několik pojistek, tak snad výbuch ani není možný. Já už vařím prakticky jen v něm a každý den. I tento recept ukládám, fotka je lákavá.
-
magdalenka:
tak se neboj Magdalenko
Tý jo-guláš na stole,to musel být pořádný mazec
Mě se to teda ještě nepodařilo,ale kdo víí
není všem dnům konec
Ne ale vážně,jak se mi někdy byť jen trošilinku nepozdává zvuk ucházejícího ventilu,okamžitě vypínám,nechám samovolně zchládnout,otevřu,překontroluju a tlakuju nanovo
Je to jistější
-
Ani, ja už som guláš z papiňáka na strope videla...ale nie u mňa. sesternica to akosi nezvládla. Mometálne mám tretí papiňák, mám ho rada, ale triasť som ho ešte netriasla...
-
maris: tak to se zatím bojím taky,jak to na mne prská, syčí a sípe
jsem od něj dost daleko, tady ve vchodě byl v jedné domácnosti s papiňákem velký malér,/starý papiňák/ otřáslo se celé patro, rána,jako z děla,tak se zdržuji opodál,manžel jde na půl hodky vždy se psem, prý sází na jistotu
prý bojím a jde ven za každého počasí
-
rebeka:
-
Jana Pá:myslíš jako tím papiňákem po pauli Jani
Moc jsem se u pročítání komentíků pobavila a moc vám holky za ně děkujiSamo,že i za hodnocení
Maruško,když je v hrnci opravdu málo tekutiny,tak se s ním v pohodě může sem tam,nebo tam a sem do stran zatřástTeda ale s citem
V hrnci toho tlaku moc není a bouchnutí nehrozí.Fakt,věř mi
Mnohým se ale vůbec nedivím,že se tlakáče bojíteMojí tetě kdysi hodně dávno papiňák v kuchyni vybouchl,když vařila něco s hrachem.Já osobně bych luštěniny do tohoto hrnce nedala,to se zákonitě musí ucpat ventil tou pěnou,co při vaření vznikne a je zaděláno jak na malér,tak na malíře-to je ta lepší varianta
Také jsem se dlouho bála,pak jsem obyčejnou Kuktu začala měnit za novější nerezové papiňáky různých velikostí,teď mám hrnců 5 a kromě vaření v nich i zavařuji
Jsou to mí velcí pomocníci
Ještě jednou všem děkuji -
rebeka: Rebi, aby nám Ani nedala po papuli
, ale recept je
a jestli se "šoupe nebo jen třepe"
, není důležité, hlavní je výsledek a ten je vždy u Ani
maris neboj, jde to
-
rebeka:já, nevím, bojím, bojím