

Bramborák-pizza
Suroviny
- Asi 2 středně velké brambory
- 2-3 plátky šunky
- několik koleček salámu(uherák, křemešník apod)
- 1 rajče
- kousek červené papriky
- 1 kyselá okurka
- zelená cibulka
- 1 vajíčko
- sýr na postrouhání nebo plátky sýru pokrájíme na kostičky
- provensálské koření
- lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Brambory si nastrouháme na hrubších nudličkách, osolíme a osmažíme na oleji na kvalitní, nepřilnavé pánvi. Pak opatrně obrátíme, nevadí, když se brambory trochu roztrhají, urovnáme je a znova osolíme.
Na takto připravené brambory nakrájíme rajčata, papriku, šunku, salám, okurek na kostičky, cibuli, zalijeme vajíčkem, přiklopíme poklicí a asi 4-5 minut smažíme na menším ohni.
Poté odkryjeme, posypeme sýrem a provensálským kořením a ještě přikryjeme a asi 1-2 minuty smažíme, až se nám roztopí sýr.
Poznámka od kuchařky
Už je to dávno, když jsem ten recept někde četla. Nevzpomenu si, kde a taky ingredience jsem dala, jak mi přišly pod ruku. Možná by nevadily ani sterilizované žampiony, určitě by mohl být jakýkoliv sýr, třeba Niva. Každopádně, je to rychlá a dobrá večeře. Dělala jsem na pánvi od Topreceptů a zatím musím jen chválit!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborák-pizza
-
René Béé: Ne, nevím
-
Ježíšku na křížku
uherák na "pizze"
Paní Jana už si z nás dělá legraci
-
To jste vykoupila celou sámošku, že máte na té pizze naházené snad všechno možné?!
A uherák a podobné drahé salámy se rozhodně nejedí plácnuté s dalšími dvaceti ingrediencemi na tepelně opracovaném jídle, to by jste ve svém věku snad už měla vědět ne?!
-
misza, mám velikou radostm, že chutnalo. Děkuji moc za krásné fotečky
-
Jani díky za bezva tip na skvělý oběd.
Bramboráky jsem udělala klasicky na pánvi. Poté je předělala na pečící papír, ozdobila a zapekla. A můžu říct, že to nemělo chybu.
I má tchýně prohlásila, že to bylo na 1*
Přidala jsem 2 fotečky
Velký bodík pro tebe
-
Tanule19 děkuji
-
Dokonalé pro mě
Miluju brambory na všechny způsoby a tohle mě nikdy nenapadlo
-
Tanule19, dokonalé určitě ne, ale jako rychlá večeře super
-
No nemám ani slov,prostě dokonalé
Skvělý dnešní oběd
-
bramborák miluju v jakékoliv podobě, takže tohle v nejbližší době spáchám-mňam!!!!
-
To jsou teda receptíky
-
+9
-
Eliza díky
-
Už mě kolikrát napadlo, že bramborák je dobrá základní placka na uplatnění nejrůznějších ingrediencí, ale vždy jsem se omezila na kysané zelí a uzené či různé druhy sýra... Proto mě potěšilo, když jsme o dovolené našli v Jindřichově Hradci kousek od náměstí tzv. "cmundérii"... Bohužel jídlo tam nebylo nijak nápadité a ukázalo se víceméně obyčejné a ani cmunda nebyla dobře vychutnaná... Ovšem nápad výborný
.
Takže si cením tohoto receptu i receptů mu podobných... -
Holky, díky
, opravdu mne nenapadlo hledat hop na pánev
, ale není to úplně stejné a tak snad nevadí
. Děkuji všem za bodíky a kdo chce, ať zkusí
Jo a Cathleen jsem samozřejmě přidala bodík, nádherný receptík