Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krtkův pohár s tvarohovo-pudinkovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 368 kJ /
1 044 kcal
Bílkoviny47,32 g
Tuky36,41 g
Vláknina6,05 g
Cholesterol 58 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy129,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh, vanilkový cukr, vanilkový pudink a mléko šleháme přibližně 3 minuty do té doby, než nám směs zhoustne. Mléko si dáme dle potřeby, pokud použijeme tvaroh z vaničky, budeme ho potřebovat o trochu méně. Já měla tvaroh v kostce a potřebovala jsem 3 dl mléka. Ke konci šlehání hmotu ochutnáme a dosladíme dle potřeby. Pro větší zjemnění lze přidat i trochu zakysané smetany, ale já už kalorickou hodnotu nezvyšuji. :-) Krok 2: Na dno pohárů rozdrtíme několik sušenek, přidáme trochu tvarohové hmoty, drobněji nakrájený banán, zase tvarohovou hmotu a na povrch opět rozdrtíme několik sušenek. Poháry překryjeme alobalem nebo fólií a dáme do chladničky na několik hodin odležet, třeba i do druhého dne. Sušenky zvlhnou a menší děti si můžou na povrch přidat několik želé žížalek :-).

Zveřejněno 30. 1. 2014

Poznámka autorky Merylas

Výhodou těchto pohárů je rychlá příprava, ale nevýhodou delší odležení. Krém dělávám i z klasicky vařeného pudinku a tvarohu. Místo banánů se dá použít i jiné ovoce, např kompotovaný ananas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8A0r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8A0r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tereza Blazkova: Terezko, moc děkuji za pochvalu, krásnou fotečku a bodík.:-*jsem moc ráda, že recept nezklamal:-K

Merylas :-K, pohár byl moc dobrý :-*, taková osvěžující dobrůtka k odpolednímu kafíčku :-). Letí Ti 14. bodík a fotečka ;-).

Lenika: Děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal a taky děkuji za krásnou fotečku :-K

Hmm, dobrota, ale na můj vkus jí bylo málo. :-)) Bodík :yes: a foto.

Všem děkuji:-K

To je moc hezká a jednoduchá variace krtkova dortíku :-p:yes:

Krásný pohárek:-p+:yes:moc lákavé foto:-D

šikula...:yes:

Bezvadný nápad, ukládám si a děkuji:-p.

Tak tohle je bezva nápad - určitě se bude hodit!:yes::yes::yes::-K

Krtka máme moc rádi a děám ho často. Když mi zbydou odkrojky, schovám je do mrazáku, ale moc dlouho tam nevydrží.
Není zbytí, jdu si aspoň rozbalit čokoládu :-)

Merylásku, no takto a večer? :-O:-D:-:-D:-D s Olé dr.oetkera už jsem pracovala, je to prima hlavně pro mlsouny :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
tvarohový pohár, tvarohovo pudinkový krém do dortu, poháry ze sušenek, tvarohové poháry, tvarohovy krémem, tvarohovo,pudinkový krém do dortu, pohar s tvarohem, krem do poharu, pudinko tvarohovy krem, tvarohovo pudinkový krém, jahodový pohár s tvarohem a pudinkem creme ole, čokoládové poháry top recepty, vařený pudink do pohárů, jak zhozlustne tvaroh, pohár ze sušenek, tvarohový krém s pudinkem, tvarohový krém do pohárů, poháry s krémem bez ovoce, pudinkový krémem s tvarohem, pohár s pudinkovo tvarohovým krémem

Suroviny:
tvaroh, pudink vanilkový bez vaření, cukr vanilkový, cukr moučkový, mléko, banán, sušenky kakaové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu