Jidáše velikonoční
Přemýšlíte co upéct letos na Velikonoce? Zkuste tyto vláčné a lehké, máslem a medem vonící jidáše. Tvarem mají podle tradice připomínat provaz, ale fantazii se meze nekladou - zvláště když vám s pečením a tvarováním budou pomáhat děti.
Suroviny pro 25 kusů
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 759 kJ / 2 094 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,75 g |
| Tuky | 177,33 g |
| Vláknina | 7,34 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 663 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 87,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravíme kvásek.
Krok 2: Zhruba po 15 minutách ho smícháme se zbytkem cukru a mouky, žloutky, měkkým máslem, citronovou kůrou a šťávou, vanilkovým cukrem a trochou soli.
Krok 3: Na závěr přilijeme vlažnou smetanu.
Krok 4: Zaděláme těsto a pokud je třeba, lehce ho podsypeme moukou. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
Krok 6: Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 7: Z vykynutého těsta odebíráme kousky přibližně stejné velikosti a vyvalujeme z nich válečky.
Krok 8: Na plechu je stočíme do spirály a necháme ještě 15 minut kynout.
Krok 9: Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem, vložíme do trouby a pečeme asi 15-20 minut.
Krok 10: Horké jidáše pokapeme medem a podáváme.
Zveřejněno 27. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jidáše velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1pj3
Moje poznámka
Jidáše velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1pj3
Nejnovější recepty
Jedlé muchomůrky
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninová polévka se slzovkou
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová omáčka pečená
Přidáno před 11 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová sekaná na pečeném česneku a cibulích z pomalého hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečné lívance
Alamatej před 3 minutami
Vegetariánská svíčková
Recept24 před 1 hodinou
Losos na másle
Kajkajak před 9 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 10 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 10 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 11 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 12 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 16 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 16 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční jidáše bez kynutí,
cukroví na velikonoce jidáši,
velikonoční jidáše,
kdy péct jidáše,
jidase recept,
recept na jidáše,
velikonoční recepty,
velikonoční jidáše recept,
jak vypadají velikonoční jidáše,
recept na velikonoční jidáše,
jidáše bez kynutí,
jidáše,
jak péct jidáše,
tvarohove jidase,
jidáše velikonoční,
jidáš,
jidáše z tvarohu,
velikonoční jidáše s medem,
jidase bez medu,
jidáše s medem
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
smetana na vaření,
droždí,
žloutek,
máslo,
citron,
šťáva citronová,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
med
Komentáře (8)