

Vejce s křupavou slaninou
Doba přípravy: 20 minut 2 porce Ostatní 7 názorů
Suroviny
- máslo na smažení
- mléko 0,1 litru
- slanina 8 plátků
- vejce 6 ks
- sůl
Postup přípravy receptu
Nejprve na teflonové pánvičce opečeme do hněda - tedy křupava plátky slaniny. Následně omyjeme pánev a dáme na ni rozpustit oříšek másla. Vejce vyklepneme do misky, osolíme a smícháme šleháním s mlékem.
Poté vlijeme do pánve a postupně a stále dokola za pomocí stěrky shrnujeme vejce od kraje ke středu pánve po celém obvodě.
Po ukončení vejce dáme na talíř a ozdobíme opečenou slaninou a zeleninou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 152 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Vejce s křupavou slaninou
-
nejlepší je slovenská slanina s kusem masa v řezu... jen já pánev nemyju ale otatrně na malém plameni opeču slaninu s trochou cibule kterou dám před dopečením slaniny ne od začátku...to by ciule shořela...pak naleju vejce z podestýlky...dobrou chut...
-
PRÁVĚ JSEM ZKUSIL JE TO BOMBA AŽ NA TO MLÉKO KTERÉ JSEM SI TAM DAL ASI MOC A VAJÍČKA BYLY TAK NĚJAK BEZ CHUTI. SLANINKA K TOMU TO OVŠEM ZACHRÁNILA DĚKUJI DÁVÁM LAIK
-
Colombo65 je určitě velký cestovatel s několika dobrými kamarády,
jeho recepty berou dech, ale bohužel pro našince má poměrně dost ingrediencí, které nemáme možnost získat..škoda
-
Slanina dovoz HUNGARY (viz FOTO), ale netruchlete, podobnou prodávají váženou u pultu uzenin v Intersparu.
-
Ahoj, prosím jakou ste použil slaninu??Mě vždy slanina anglická strašně prská a nikdy nemá takovy tvar jaký máte vy na obrazku.Děkuji z ainfo
-
Jako v Americe, co?
Otíku, myslíš, že musíme použít jednu pánev?
Možná ne, abychom nemuseli honem umývat
Jinak se mi to moc líbí a máš plusík. Zajímavé je to mléko ve vaječině.
-
Po tomto jídle bych teda neusnula, ale voní to až sem