Vepřové česnekově nakládané koleno

VerkaZabka Kuchařka: VerkaZabka

Doba přípravy: 24hod marinování + cca 2hod pečení Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

1 vepřové koleno
14-16 stroužků česneku
2-3 větší cibule
2 PL oleje
kmín
3 KL soli
2 KL vegety
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Koleno očistíme a omyjeme, poté nařízneme a natřeme česnekovou pastou ( prolisujeme stroužky česneku, smícháme se solí a vegetou, přidáme olej), dáme do lednice do druhého dne naležet.

  2. Nakrájíme na větší kousky cibuli (plátky / kostky), dáme do pekáče, posypeme kmínem, na to položíme naložené koleno kůží dolů, též posypeme kmínem, podlejeme vodou, přiklopíme a pečeme na 180- 200°C (záleží na troubě a velikosti kolena) cca 1hodinu.

  3. Po hodině koleno otočíme kůží nahoru, kdo má rád může si ještě drobátko posypat kmínem, a pečeme další hodinku. Kdo rád kůžičku křupavou, může cca 15minut před dopečením oddělat poklop a dopéct koleno dokřupava. Příloha může být brambory, bramborová kaše, čerstvý chléb nebo cokoliv kdo jak má rád.

Poznámka

Je to obyčejný způsob, ale velmi chutný....

PŘEJI DOBROU CHUŤ !!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové česnekově nakládané koleno

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    VerkaZabka:Podávám hlášení : Koleno se peklo 3 hodinky.Aby bylo měkké !
    Grilovala jsem pomalu na každé straně asi cca 15 minutek. Měla jsem velké koleno takže té soli bylo trošku málo,ale to nevadilo.
    Cibule byly tři veliké a bylo to moc. Koleno bylo od ní sladké !!!
    Kdo má rád sladší doporučuji,kdo ne, určitě stačí jedna malá cibule - jenom pro chuť! Možná jsem měla zase tu proklatě sladkou cibuli z Němec já nevím,ale už se mi jednou podařil uvařit i sladký guláš! Ihned po upečení jsem chutnala - dobré.Pak jsem to nechala 3 hodinky uležet - skvělé !Mňam! Ta cibule ,ta sladkost se částečně stratila. Určitě jsem nepekla naposled,ale tolik cibule už nedám.Přidám radši česnek! :-p Nešetřite kmínem! Minimum jedna zarovnaná PL lžíce :-)):-p Bodík přidán.

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna:
    Pak písni, jak to dopadlo a klidně přidej i foto. ;-):yes:

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    senky:
    U nás jsou velmi populární tyto zdravé recepty!!! :-p:-D Ikdyž je musím sem tam prokládat i těma pro děti moc nepopulárníma! :-D;-):yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Koleno koupeno ! :-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Takový správný zdravý recept:yes::yes::-)):-)) mňam ;-)

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka(autorka receptu)

    hosta: Není třeba koleno předvařovat;-), když je nařezáno téměř ke kosti, upeče se v pohodě, páč je v troubě cca 2hod.:-p Záleží na tom jak je velké a jak nám peče trouba.:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Recept, který nikdy nezklame a moc pěkně naservírovaný:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    No, asi bych tak dělala koleno vykostěné, to by bylo moc dobré, celé raději trochu předvářím:yes: - i když jak je hodně rozříznuté, tak se asi propeče dobře:-))

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    No konečně recept bez cizrny, ředkviček a ghe! :-D Ukádám a brzy zrealizuji !:-p

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :-p Móóóc dobře kolínko vypadá a móóóc pěkně naservírované.:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak upéct vepřové koleno nakládané koleno naložené vepřové koleno jak správně upéct koleno naložené koleno jak spra ne upect vepřové koleno jak správně upéct vepřové koleno nakládané pečené vepřové koleno jak správně upéct vepřovou krkovici jak upéct koleno nakládané v.koleno jak dobře upéct koleno nakládaná kolena vepř koleno naložené vepř.koleno jak dobře upéct vepřové koleno jaj upect vepřove koleno nakládané pečené koleno nalkládné vepřové koleno pečené vepřové koleno nakladane