Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bedly na směsi koření

Rychlá a voňavá úprava, která nechá vyniknout jemnou chuť bedel. Stačí pár minut na pánvi se špetkou dobrého koření a máte hotovou pochoutku, která se skvěle hodí na chleba jako neodolatelná podzimní večeře, nebo jako dobrota k vínu.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 295 kJ /
548 kcal
Bílkoviny0,93 g
Tuky59,10 g
Vláknina0,68 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,00 g
Sacharidy2,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlavičky bedel oddělíme od nohy a očistíme. Krok 2: Do rozehřátého tuku na pánvi dáme na půl minuty rozvonět veškeré koření. Krok 3: Poté přidáme bedly a na mírném stupni je smažíme 4 minuty z každé strany. Krok 4: Osmažené bedly můžeme dávat na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme na čerstvém chlebu osolené dle vlastní chuti.

Zveřejněno 9. 10. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud máme bedel větší množství, podle potřeby přidáme olej a přidáme malinko uvedeného koření.

Nemusíme se obávat, že se koření spálí. Společně s tukem do bedel vsákne a po usmažení budou bedly hezky voňavé.

Já jsem do kloboučků po osmažení a otočení na druhou stranu ještě nasypala malinko granulovaného česneku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedly na směsi koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/67OV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedly na směsi koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/67OV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Bedly jsou dokonalé. Škoda, že u nás rostou tak málo😅. O to víc si jich ale člověk potom cenní.

KrisZaezemi: Děkuji za komentář:-KLoni u nás bedly vůbec nebyly a docela nám tahle chuťovka chyběla.Snad to letos vyjde😉

Ještě sehnat ty bedly a jdu do toho :)

suslajda:Už minulý čas,nezbylo nic:-)Bylo to zase něco jiného,než pouze s kmínem a vážně jsme si pochutnali:-p
Děkuji:-K:-*

To musí být dobrota:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
bedle, bedla, koření z bedel, houbové koření z bedel, jak dlouho smažit bedlu, bedle recepty, bedly, recepty z bedly, nakládané bedly, bedly recepty, bedla recepty, bedly na tuku, jak smažit bedle, bedla v kuchyni, bedla v kuchyni, recept na bedly, bedla jako koreni, co vše z bedel?, nakládaná bedla, recepty z bedel

Suroviny:
houba bedla, koření grilovací, kmín drcený, ořech muškátový, chilli paprika sušená, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu