Bedly na směsi koření

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Houby 3 názory

Suroviny

očištěné hlavičky bedel
na pánev o průměru 28cm dáme
1 lžíci tuhého vepřového sádla
4 lžíce oleje
2 lžičky grilovacího koření
1/2 lžičky drceného kmínu
na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku
na špičku nože drcené chilli papričky /můžeme vynechat
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do rozehřátého tuku dáme půl minutky rozvonět všechno koření. Poté přidáme bedly a na mírném plameni smažíme 4 minuty z každé strany.

  2. Můžeme, ale nemusíme dávat na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Pokud nám nevadí tuk, který bedle během smažení nasají, tak je z pánve ihned klademe na krajíce čerstvého chleba, kde je podle potřeby a vlastní chuti můžeme přisolit.

Poznámka

Pokud máme bedel větší množství, podle potřeby přidáme olej a přidáme malinko uvedého koření.

Nemusíme se obávat, že se koření spálí. Společně s tukem do bedel vsákne a po usmažení budou bedly hezky voňavé.

Já jsem do kloboučků po osmažení a otočení na druhou stranu ještě nasypala malinko granulovanho česneku.

Do podobých přidávám jednu chutnou verzi,která u nás byla také dlouhou dobu oblíbená :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bedly na směsi koření

Tématické fráze: bedle bedla koření z bedel houbové koření z bedel jak dlouho smažit bedlu bedle recepty bedly recepty z bedly nakládané bedly bedly recepty bedla recepty bedly na tuku jak smažit bedle bedla v kuchyni bedla v kuchyni recept na bedly bedla jako koreni co vše z bedel? nakládaná bedla recepty z bedel