Bedly na víně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 038 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,95 g |
Tuky | 54,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 843 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 18,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Přílohou je vhodné bílé pečivo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2023 12:06
Musím zkusit. Předpokládám že z růžovek to půjde taky
4. 10. 2014 19:51
Zkoušel jsem tento recept, trochu jinak. Bílé víno nekonzumuju, takže jsem tam dal červené polosladké Monas Šušu a vynechal jsem citronovou šťávu. Loupání bedel a smažení klobouků jsem nědělal, nechápu na co a jak. Byla to zajímavá chuť, ale "nádivku" jsem udělal moc koncentrovanou. Byla to jen jedna bedla a proto jsem to dělal od oka a bez vaření. Nožičky jsem nejdříve podusil s vodou, a pak přidal víno. Příště bych ale toho červeného vína dal fakt jen minimum, ne aby se to "koupalo". Nádivku jsem dělal v poměru 1:1 tzn. jedna nakrájená nožička a stejné množství nějaké uzené šunky (chtěl jsem dát anglickou slaninu, ale nebyla) a trochu normální slaniny. Takže příště dám té šunky o polovinu méně. Napadá mě ještě jedna varianta a to nakrájet ty klobouky a přidat to pak k těm nožičkám se slaninou. Což by určitě chutnalo skvěle a bylo by to jednodušší.
27. 9. 2013 15:47
Mňam ten recept je skvělý.Ale bedly se špatně rozpoznávají některé jsou i jedovaté.
5. 10. 2012 16:59
20. 8. 2010 17:18
20. 8. 2010 17:07
Dnes jsem pro velký úspěch dělala repete , tak posílám ještě obrázky. Slaninka nebyla, místní prodavačka má jen vody, pivo, pár konzerv a spoustu bonbónů a při mém dotazu se jen zasmála... tak musel postačit lovečák. I tak je to s tím vínem výborné.
19. 8. 2010 11:48
Tady jich jsou plné lesy . Ale to se nevytahuju, fakt .
19. 8. 2010 11:24
Mňamky!!! Bedly jsou výborné, jen špatně k dostání...
16. 8. 2010 22:00
+3
16. 8. 2010 19:36
Snad se na mě kluci nebudou zlobit, přidala jsem jim k receptu bedly před kuchyňskou úpravou , tak je vytvořil les...
Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je.
Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je.
16. 8. 2010 18:36
Tak tohle je skutečná lahůdka, spěchám s bodem a fotečkama.
Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající .
Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající .
21. 11. 2009 14:08
Tak jsme se rozhodli pro tento recept. Napad je dobry, nezvykla myslenka jak tento druh houby upravit. Jelikoz jsme jej delali poprve tak jsme se jakz takz drzeli receptu. Po nove zkusenosti jiz vime, ze v nasem provedeni dozna zmeny.
Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.
PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a - chvalime.
http://www.hergo.estranky.cz
Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.
PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a - chvalime.
http://www.hergo.estranky.cz
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 7 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 12 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 14 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bezinkový likér s chutí kávy: Poradíme vám, jak zdravé dary přírody využít na lahodný nápoj
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Další recepty
Tématické fráze: recepty z bedel úprava bedel pokrmy z bedel recept z bedel bedla jedlá top recepty houby bedly recepty na houby bedle houby bedle loupání bedel houba bedla jak připravit bedlu jedlou houby bedla jedlá houby bedla bedla jedlá jak poznat zpracování bedel houby na vine co z bedel guláš z bedel co uvařit z bedel houby bedle recepty
Suroviny: houba bedla, víno bílé, olej, slanina anglická, šťáva citronová, pepř, sůl, máslo
Bedly na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOp
12 názorů