Bedly na víně

www.toprecepty.cz Kuchař:

Houby 11 názorů

57

Suroviny

1/2 kg bedel
1 dcl bílého vína
lžíci oleje
5 dkg anglické slaniny
šťávu z 1/2 citronu
pepř
sůl
máslo (na vymazání ohnivzdorné misky)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme).

  2. Nožičky bedel a slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme vínem a povaříme.

  3. Ochutíme citrónovou šťávou a nalijeme na bedly. Pečeme ve středně teplé troubě asi půl hodinky.

Poznámka

Přílohou je vhodné bílé pečivo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bedly na víně

  • Ever Ever(neregistrovaný)

    Zkoušel jsem tento recept, trochu jinak. Bílé víno nekonzumuju, takže jsem tam dal červené polosladké Monas Šušu a vynechal jsem citronovou šťávu. Loupání bedel a smažení klobouků jsem nědělal, nechápu na co a jak. Byla to zajímavá chuť, ale "nádivku" jsem udělal moc koncentrovanou. Byla to jen jedna bedla a proto jsem to dělal od oka a bez vaření. Nožičky jsem nejdříve podusil s vodou, a pak přidal víno. Příště bych ale toho červeného vína dal fakt jen minimum, ne aby se to "koupalo". Nádivku jsem dělal v poměru 1:1 tzn. jedna nakrájená nožička a stejné množství nějaké uzené šunky (chtěl jsem dát anglickou slaninu, ale nebyla) a trochu normální slaniny. Takže příště dám té šunky o polovinu méně. Napadá mě ještě jedna varianta a to nakrájet ty klobouky a přidat to pak k těm nožičkám se slaninou. Což by určitě chutnalo skvěle a bylo by to jednodušší.

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Mňam ten recept je skvělý.:-D:yes:Ale bedly se špatně rozpoznávají některé jsou i jedovaté.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • michsamant michsamant

  • Eliza Eliza

    Dnes jsem pro velký úspěch dělala repete :-p, tak posílám ještě obrázky. Slaninka nebyla, místní prodavačka má jen vody, pivo, pár konzerv a spoustu bonbónů a při mém dotazu se jen zasmála... tak musel postačit lovečák. I tak je to s tím vínem výborné.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tady jich jsou plné lesy :-O. Ale to se nevytahuju, fakt :-D:-D.

    Odpovědět

  • Vanilka Vanilka

    Mňamky!!! Bedly jsou výborné, jen špatně k dostání...;-(

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Eliza Eliza

    Snad se na mě kluci nebudou zlobit, přidala jsem jim k receptu bedly před kuchyňskou úpravou ;-), tak je vytvořil les...:yes::-8
    Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je. :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak tohle je skutečná lahůdka, spěchám s bodem a fotečkama.:-)
    Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající :yes:.

    Odpovědět

  • Hergo Hergo

    Tak jsme se rozhodli pro tento recept. Napad je dobry, nezvykla myslenka jak tento druh houby upravit. Jelikoz jsme jej delali poprve tak jsme se jakz takz drzeli receptu. Po nove zkusenosti jiz vime, ze v nasem provedeni dozna zmeny.

    Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.

    PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a :yes: - chvalime.

    http://www.hergo.estranky.cz

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo