Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 934 kJ / 462 kcal
Bílkoviny1,95 g
Tuky42,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol35 mg
Sodík803 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy3,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Přílohou je vhodné bílé pečivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Ever

4. 10. 2014 20:51

Zkoušel jsem tento recept, trochu jinak. Bílé víno nekonzumuju, takže jsem tam dal červené polosladké Monas Šušu a vynechal jsem citronovou šťávu. Loupání bedel a smažení klobouků jsem nědělal, nechápu na co a jak. Byla to zajímavá chuť, ale "nádivku" jsem udělal moc koncentrovanou. Byla to jen jedna bedla a proto jsem to dělal od oka a bez vaření. Nožičky jsem nejdříve podusil s vodou, a pak přidal víno. Příště bych ale toho červeného vína dal fakt jen minimum, ne aby se to "koupalo". Nádivku jsem dělal v poměru 1:1 tzn. jedna nakrájená nožička a stejné množství nějaké uzené šunky (chtěl jsem dát anglickou slaninu, ale nebyla) a trochu normální slaniny. Takže příště dám té šunky o polovinu méně. Napadá mě ještě jedna varianta a to nakrájet ty klobouky a přidat to pak k těm nožičkám se slaninou. Což by určitě chutnalo skvěle a bylo by to jednodušší.

Míša

27. 9. 2013 16:47

Mňam ten recept je skvělý.:-D:yes:Ale bedly se špatně rozpoznávají některé jsou i jedovaté.

JanaDorazinova

5. 10. 2012 17:59

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

michsamant

20. 8. 2010 18:18

:-p:-p:-p:-p:-p:yes:

Eliza

20. 8. 2010 18:07

Dnes jsem pro velký úspěch dělala repete :-p, tak posílám ještě obrázky. Slaninka nebyla, místní prodavačka má jen vody, pivo, pár konzerv a spoustu bonbónů a při mém dotazu se jen zasmála... tak musel postačit lovečák. I tak je to s tím vínem výborné.

Eliza

19. 8. 2010 12:48

Tady jich jsou plné lesy :-O. Ale to se nevytahuju, fakt :-D:-D.

Vanilka

19. 8. 2010 12:24

Mňamky!!! Bedly jsou výborné, jen špatně k dostání...;-(

eva hubova

16. 8. 2010 23:00

:-p:yes:+3

Eliza

16. 8. 2010 20:36

Snad se na mě kluci nebudou zlobit, přidala jsem jim k receptu bedly před kuchyňskou úpravou ;-), tak je vytvořil les...:yes::-8
Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je. :-)

Eliza

16. 8. 2010 19:36

Tak tohle je skutečná lahůdka, spěchám s bodem a fotečkama.:-)
Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající :yes:.

Hergo

21. 11. 2009 15:08

Tak jsme se rozhodli pro tento recept. Napad je dobry, nezvykla myslenka jak tento druh houby upravit. Jelikoz jsme jej delali poprve tak jsme se jakz takz drzeli receptu. Po nove zkusenosti jiz vime, ze v nasem provedeni dozna zmeny.

Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.

PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a :yes: - chvalime.

http://www.hergo.estranky.cz

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z bedel úprava bedel pokrmy z bedel recept z bedel bedla jedlá top recepty houby bedly recepty na houby bedle houby bedle loupání bedel houba bedla jak připravit bedlu jedlou houby bedla jedlá houby bedla bedla jedlá jak poznat zpracování bedel houby na vine co z bedel guláš z bedel co uvařit z bedel houby bedle recepty

Suroviny: houba bedla, víno bílé, olej, slanina anglická, citron, pepř, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Bedly na víně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOp