Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 885 kJ / 1 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,75 g |
Tuky | 41,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 513 mg |
Sodík | 6,23 g |
Sůl | 14,75 g |
Sacharidy | 15,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovská obložená mísa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBYz
Moje poznámka
Silvestrovská obložená mísa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBYz
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Ajvar z paprik
Přidáno před 1 hodinou
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 5 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 8 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 40 minutami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 1 hodinou
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 2 hodinami
Citronová poleva 2
EvaEva80 před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Bramborový guláš na špeku s houbami
Krajanekcestovatel před 4 hodinami
Rajská polévka II.
Kajkajak před 5 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
83spacir před 7 hodinami
Tématické fráze:
obložené mísy zlín,
obložené salamove misy,
obložené tácy,
salámová obložená mísa,
jednoduché obložené mísy,
obložené mísy recepty,
recepty na obložené mísy,
obložené mísy salámové,
obložene misy,
vanocni oblozene misy,
obložená mísa pro 10 lidí,
jak udelat oblozenou zeleninovou misu,
obložená mísa,
solamove misy,
salamove oblozene misy,
obložená mísa pro 6 lidí,
jednoduchá obložená mísa,
oblozena misa postup,
obložená mísa recept,
oblozena salamova misa
Suroviny:
salát,
šunka vepřová,
salám šunkový,
salám suchý,
sýr eidam,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá červená,
čabajka
Komentáře (13)
Mne žaľ, čto ja smešala v obsuždenii
Izvinite, ya Vas nesprašival.
Ospravedlnujem sa za preklepy:
Vzdy sa otvorí len ten domáci (miestny).
...a mi to...
Verte mi, ze si to nevymýslam, nemám dôvod. Nebol by som sa na sunku pýtal, keby som to bol vo wikipédii ceskej ci slovenskej zistil. Jednoducho to nejde.
Dakujem za pochopenie.
S pozdravom Pepe
http://www.bing.com/search?q=wikipedia&src=IE-Sear...
Nie každý je génius ako Vy...
Vždy sa to otvorí na !miesny" Google.
Moji synovia sú inžinieri informatici a my to už viackrát potvrdili.
Zrejme Vy...
V zahraničí je nemožné dostat sa do wikipédie či už českej, alebo akejkolvek z iného štátu, než v ktorom sa práve nachádza počítač (Internet). A kedže šunková saláma neexistuje nikde inde, chcel som vediet, čím sa líši od šunky. Teraz už viem, že je to odpad.
Dakujem za link.
cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0unka
Dakujem, aj ked to nie je vysvetlenie na môj dotaz.
Pýtal som sa preto, že ak existuje šunka, ale tiež šunková saláma, predpokladám, že okrem názvu sa niečim líšia. Ak nie, tak niekto z nepochopitelných dôvodov používa raz jeden a raz druhý názov. V recepte sú ale oba...
U nás, ako predpokladám v celom civilizovanom krestanskom svete, existuje šunka.
Vo Vašom recepte sa ale objavuje aj šunková saláma. Cím sa líši od šunky? Je to nejaká česká špecialita?
Syr s názvom eidam je česká verzia syru Edam, nazvaného podla mesta pôvodu?