Dvoubarevné ořechové kuličky
Nepečené kuličky se žloutkovou náplní zvládnete připravit snadno a rychle, takže pokud jste v předstihu nestihli napéct všechny druhy cukroví, tohle stihnete i den před Štědrým dnem. Je vynikající, vřele doporučujeme jej vyzkoušet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 316 kJ / 4 378 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 73,39 g | 
| Tuky | 322,51 g | 
| Vláknina | 37,00 g | 
| Cholesterol | 1,02 g | 
| Sodík | 117 mg | 
| Sůl | 0,24 g | 
| Sacharidy | 224,83 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zmiešame prísady na žĺtkovú zmes a necháme alespoň 3 hodiny v chladničke dobre stuhnúť. Potom zo zmesi robíme maličké guličky s priemerom 1 cm, kladieme husto na tanier a opäť dáme do chladničky.
	Krok 2: Mezitým pripravíme zmiešaním prísad orechovú hmotu.
	Krok 3: Z orechovej hmoty odoberáme kúsky, rukami urobíme malú placku, do ktorej zabaľujeme žĺtkovú guličku.
	Krok 4: Hotovú guličku obalíme v mletých orechoch a dáme do papierového košíčka.
	Krok 5: Hotové guličky by mali mať priemer 2-3 cm.
Zveřejněno 6. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dvoubarevné ořechové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6xK
Moje poznámka
					
				
Dvoubarevné ořechové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6xK
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							nepečené kuličky s višní, 
						
						
							výborné nepečené kuličky, 
						
						
							rumové kuličky s višní, 
						
						
							nepečené cukroví ořechové kuličky, 
						
						
							rumovo kokosové kuličky, 
						
						
							orechovekulicky, 
						
						
							kuličky cukroví, 
						
						
							kulicky s višni, 
						
						
							dvoubarevné cukroví, 
						
						
							vánoční ořechové kuličky, 
						
						
							dvoubarevne kokosove kulicky, 
						
						
							cukrovi kulicky, 
						
						
							cukroví z vařených žloutků, 
						
						
							vanoční cukroví recepty osvedčené, 
						
						
							ořechovo-rumové kuličky, 
						
						
							cukroví ořechové kuličky, 
						
						
							nepečené kuličky s višněmi, 
						
						
							výborné ořechové cukroví, 
						
						
							výborné kuličky, 
						
						
							vanoční cukroví ořechové kuličky
						
					
						Suroviny:
						
							žloutek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							rum, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							rum, 
						
						
							kakao, 
						
						
							bílek, 
						
						
							ořechy vlašské
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (34)
Tmavé cesto odberám a rukou roztlačím na placičku, zabalím žĺtkovú guličku, zaguľatím a je to. Samozrejme, že ruky nie sú čisté, ale to je logické.
dávám bodík
Pokiaľ myslíte orechovú hmotu, cesto treba dobre prepracovať, orechy sú mastné, tiež sa cesto nerozsypáva.
Robím tieto guličky roky, vždy bez problémov a s úspechom u konzumujúcich
Žĺtková zmes musí byť dobre vychladnutá, najlepšie je dať ju do chladničky ako píšem, aby tuk bol pevný, inak samozrejme je mäkký a zle sa tvaruje.
Spojiť to ide, treba aj trpezlivosť, a dovolím si oponovať, o žiadnu hrôzu neide, guličky sú skutočne výborné. Že niekto má problém, nie je chyba receptu. Pozrite môj postup - fotky a uvidíte, že to ide.
Ešte rada : osvedčilo sa mi nedávať ich hneď do košíčkov, od tuku sa zvyknú košíčky roztiahnuť. Dávam ich do krabice a do košíčkov vkladám pri ukladaní na misu.
Janka, ten recept som dala už dávno na iný web