Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevné ořechové kuličky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 12. 2008 14:06

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie18 316 kJ / 4 378 kcal
Bílkoviny73,39 g
Tuky322,51 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 117 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy224,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

tejaja

5. 1. 2012 17:42

Míla: nehnevám sa ;-):-D Ale skutočne robím tieto guličky dlhé roky a nikdy nebol problém. Žĺtková masa je trocha patlavá, ale guličky idú urobiť v pohode. Zase netrvajte na dokonalých guličkách, stačí niečo, čo guličku pripomína. Dokonalosť dáte tmavou hmotou. ;-)

rebeka

4. 1. 2012 11:34

Míla::-K:-K:-K:-K:yes::yes::-)

Míla

4. 1. 2012 11:16

Tejajo přemýšlela jsem o tom a myslím, že byla chyba na mé straně. Totiž bylo špatné máslo. V televizi pak ukazovali, másla kde bylo hodně vody,;-( a to máslo bylo mezi nimi. Ano bylo špatné a vodnaté, proto se to nespojilo. Tak to vidím já, protože na obrázku to vypadá skvěle. Příště půjdu pro máslo na trh, včera jsem viděla na trhu hroudu nádherného másla a z té ukrajovali kolik kdo chtěl. Tak se nezlob, chyba byla na mé straně.;-(

tejaja

17. 12. 2011 11:45

Míla: nechápem, je tam také množstvo tuku, že neexistuje, aby hmota bola sypká. V oboch zmesiach. Robím tento recept už asi 20 rokov, možno niečo menej, ale nikdy nie je problém, guličky sa vždy pekne podaria.
Tmavé cesto odberám a rukou roztlačím na placičku, zabalím žĺtkovú guličku, zaguľatím a je to. Samozrejme, že ruky nie sú čisté, ale to je logické.

rebeka

17. 12. 2011 11:42

ale podle fotky tejaji to vypadá dobře;-):yes::yes::yes:
dávám bodík:-)

Míla

17. 12. 2011 11:26

Tejajo dělala jsem to přesně podle receptu, bílé testo bylo půl dne v lednici, Jak jsem z něj chtěla dělat kuličky rozsýpalo se mi pod rukama. Vyřešila jsem to následovně, Na vál jsem si dala moučk cukr, udělala tnavou kuličku, tu lžící nabouchala jako placičku. Pak vnučka do druhé luečky nybítala to zminované těsto a dávala to do středu, Pak jsme to bali dohromady a teprve v ořechách dělali kouličky. Ale te efekt, to že kousnete a vidíte bílou kuličku to nemá. Jak jsem psala jsem cukrářka , kuchařka i studenou kuchyn umím perfektne, celoživotní moje práce,i s tímhle jsem si poradila, protože vše se musí spravit, nic nevyhodím, ale nemůžu to nikomu doporučit.:-((

tejaja

15. 12. 2011 11:37

Míla:nerozumiem, prečo sa vám rozsypujú guličky, predsa tuk vám to musí držať. Že sa ruky trocha upatlajú, to áno, ale žeby celé ? :-O
Pokiaľ myslíte orechovú hmotu, cesto treba dobre prepracovať, orechy sú mastné, tiež sa cesto nerozsypáva.
Robím tieto guličky roky, vždy bez problémov a s úspechom u konzumujúcich :-8
Žĺtková zmes musí byť dobre vychladnutá, najlepšie je dať ju do chladničky ako píšem, aby tuk bol pevný, inak samozrejme je mäkký a zle sa tvaruje.
Spojiť to ide, treba aj trpezlivosť, a dovolím si oponovať, o žiadnu hrôzu neide, guličky sú skutočne výborné. Že niekto má problém, nie je chyba receptu. Pozrite môj postup - fotky a uvidíte, že to ide.

Míla

13. 12. 2011 17:08

Volám SOS co jsem si to vzpomněla, kuličky se mi z másla se mi rozsýpají pod ukama, namáčím ruce,ted jsem zkoušela dokonce i namáčet do cukru, ale za boha to nejde, Prosím co mám dělat, moje chyba . To není možné ruce mámcelé upatlané, to jsem ještě nezažila tu hrůzu, ale ono to ani nejde spojit to těsto dohromady, měla jsem to v lednící celé odpoledne, proč sem dáváte takové recepty? Já jsem kuchařka, cukrářka, ale s tím si teda nevím rady.

tejaja

14. 12. 2010 09:33

Irenka, tie žĺtkové guličky sa robia ľahko vlhkými rukami ;-)

Irrena

13. 12. 2010 18:34

Terezko dneska jsem udělala, jsou moc dobré:-pAle z té náplně mi kuličky nešly udělat, nandala jsem jí na malou placičku a zabalila:-8Mohu vřele doporučit:yes:

janatka

24. 11. 2010 11:51

To znám a dělávám moc dobré!!!!!!!!!!!!!!:-p:yes:

tejaja

20. 12. 2009 17:34

kamilka, ak sa vám lepia, pridajte trocha mletých orechov, nie sú orechy ako orechy, niektoré majú viac tuku. A jednoduchá rada pre všetky podobné recepty : vlhké ruky, namočte ruky do studenej vody, otraste a môžete ísť na vec;-)

kamila

20. 12. 2009 17:30

kuličky mám hotové,ale bylo jich málo,tak budu dělat ještě jednu dávku.akorát teda nevím jak jste dělali placičky ze směsi,mě se to tak lepilo,že jsem měla problém to obalit.nějaká rada?:-?

tejaja

14. 12. 2009 20:49

Lenka, smotana obyčajná 12%, ale ja nepoužívam smotanu, dávam bielok. Počet guličiek závisí od toho, aké ich veľké urobíš. Ja robím malé, do tých najmenších košíčkov. To ich vyjde takch 50-60.

Lenka

14. 12. 2009 20:22

kolik kousku cca je z jedne davky?? a smetana na slehání nebo 12% na vaření??? :-O:-O

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: nepečené kuličky s višní výborné nepečené kuličky rumové kuličky s višní nepečené cukroví ořechové kuličky rumovo kokosové kuličky orechovekulicky kuličky cukroví kulicky s višni dvoubarevné cukroví vánoční ořechové kuličky dvoubarevne kokosove kulicky cukrovi kulicky cukroví z vařených žloutků vanoční cukroví recepty osvedčené ořechovo-rumové kuličky cukroví ořechové kuličky nepečené kuličky s višněmi výborné ořechové cukroví výborné kuličky vanoční cukroví ořechové kuličky

Suroviny: žloutek, máslo, rum, cukr moučkový, ořechy vlašské, rum, kakao, bílek, ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Dvoubarevné ořechové kuličky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6xK