Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré

Suroviny 4 porce

800 g hoki filety (treskovník)
2 lžíce sušeného kopru
máslo
sůl
zeleninový vývar
marináda:
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citrónu
2 lžíce úštřičné omáčky
3 lžíce meruňkové marmelády
1-2 stroužky česneku (utřeného se solí)
špetka soli
1 lžička mletého kmínu
1 lžička pepře
příloha:
8 brambor
1/2 bulvy celeru
100 ml smetany ke šlehání
3 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby omyjeme, osušíme, dobře nasolíme a posypeme sušeným koprem (čerstvý by při tepelné úpravě ztrácel na chuti, sušený ji naopak rozvine).
    Suroviny na marinádu prošleháme a potřeme s ní rybí filety. Necháme marinovat cca 2 hodiny.

  2. Poté přikryjeme alobalem a pečeme přikryté půl hodiny. Odkryjeme, poklademe plátky másla a 15 minut dopečeme. Podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru.

  3. Mezitím oloupeme brambory a celer a společně uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Vodu scedíme, obsah hrnce rozšťoucháme s máslem a přilijeme horkou smetanu. Pomocí ručního šlehače vyšleháme pyré a dochutíme ho solí, případně špetkou muškátového oříšku.

Komentáře k receptu Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré

  • Michaela Michaela (neregistrovaný)

    Dnes som vyskúšala receptík a je vynikajúci. Hoki nám zvýšil z Vianoc a hľadali sme ten správny recept a váš sa mi zdal ten správny. Doteraz som robila rybu len vyprážanú, tak toto bolo takým osviežením. Receptík si ukladám a skúsim marinádu aj na iné ryby. Jediné, čo som nepoužila, bola tá ustricová omáčka, tú som nemala a ani by som ju tam radšej ani nedávala ;-)

    Odpovědět

  • michel michel(neregistrovaný)

    Neznam ani tuto rybu, ani marinadu, jsem na diete a shanel jsem neco chutneho z ryb. Tak tohle asi bude muj favorit - i kdyz asi marmoska moc dietniu nebude, ale kvuli teto dobrote to asi risknu ;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no mňamka:yes::-D zatím jsem vždy koupila jen hoki medailonky tak se podívám i po filetech

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásně připraveno:-p:yes::-KBramborovo-celerové pyré(nebo jen kaše)je oblíbená i u nás:-pJen bez toho muškátového oříšku:-)

    Odpovědět

  • Mirkam Mirkam

    To musi byt moooc dobroucke! Davam bodika!:yes::yes::yes::-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hoki sice fakt neznám, ale úprava vypadá skvěle.:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju.:-K Hoki je docela fajn ryba bez kostí (tedy ty filety) a protože její maso je sušší, ale chutné, snese chuťově výraznější marinádu i větší množství másla. Marinádu samozřejmě můžeme aplikovat i na jinou treskovitou rybku...

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    jak píše Rebeka, perfektní:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • rebeka rebeka

    ta marináda je parádní;-):yes:, muškátový oříšek v brkaši je úžasný, a celé je to:yes::yes::yes:;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: hoki filet hoki hoki filet recept hoki recept hoki filety hoki recepty hoki filet recepty hoki na kmíně treskovník recept filet hoki recepty hoki treskovník filety hoki recept hoki bramborovo celerové pyré hoki filety recept hoki filety recepty treskovník recepty recept celerové pyré co je hoki