

Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré
Suroviny 4 porce
- 800 g hoki filety (treskovník)
- 2 lžíce sušeného kopru
- máslo
- sůl
- zeleninový vývar
- marináda:
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citrónu
- 2 lžíce úštřičné omáčky
- 3 lžíce meruňkové marmelády
- 1-2 stroužky česneku (utřeného se solí)
- špetka soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička pepře
- příloha:
- 8 brambor
- 1/2 bulvy celeru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce másla
Postup přípravy receptu
Porce ryby omyjeme, osušíme, dobře nasolíme a posypeme sušeným koprem (čerstvý by při tepelné úpravě ztrácel na chuti, sušený ji naopak rozvine).
Suroviny na marinádu prošleháme a potřeme s ní rybí filety. Necháme marinovat cca 2 hodiny.Poté přikryjeme alobalem a pečeme přikryté půl hodiny. Odkryjeme, poklademe plátky másla a 15 minut dopečeme. Podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru.
Mezitím oloupeme brambory a celer a společně uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Vodu scedíme, obsah hrnce rozšťoucháme s máslem a přilijeme horkou smetanu. Pomocí ručního šlehače vyšleháme pyré a dochutíme ho solí, případně špetkou muškátového oříšku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybička hoki v marinádě na bramborovo-celerovém pyré
-
Dnes som vyskúšala receptík a je vynikajúci. Hoki nám zvýšil z Vianoc a hľadali sme ten správny recept a váš sa mi zdal ten správny. Doteraz som robila rybu len vyprážanú, tak toto bolo takým osviežením. Receptík si ukladám a skúsim marinádu aj na iné ryby. Jediné, čo som nepoužila, bola tá ustricová omáčka, tú som nemala a ani by som ju tam radšej ani nedávala
-
Neznam ani tuto rybu, ani marinadu, jsem na diete a shanel jsem neco chutneho z ryb. Tak tohle asi bude muj favorit - i kdyz asi marmoska moc dietniu nebude, ale kvuli teto dobrote to asi risknu
-
no mňamka
zatím jsem vždy koupila jen hoki medailonky tak se podívám i po filetech
-
Krásně připraveno
Bramborovo-celerové pyré(nebo jen kaše)je oblíbená i u nás
Jen bez toho muškátového oříšku
-
To musi byt moooc dobroucke! Davam bodika!
-
Hoki sice fakt neznám, ale úprava vypadá skvěle.
-
Děkuju.
Hoki je docela fajn ryba bez kostí (tedy ty filety) a protože její maso je sušší, ale chutné, snese chuťově výraznější marinádu i větší množství másla. Marinádu samozřejmě můžeme aplikovat i na jinou treskovitou rybku...
-
jak píše Rebeka, perfektní
-
-
ta marináda je parádní
, muškátový oříšek v brkaši je úžasný, a celé je to