Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 693 kJ / 3 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,92 g |
Tuky | 168,18 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 309 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 311,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně vmícháme vejce, kakao, mouku, ořechy posekané na kousky.
Krok 2: Těsto, které jsme si takto připravili nalijeme do formy na pečení vyložené pečícím papírem a pomocí stěrky pravidelně rozetřeme.
Krok 3: Pečeme při 170°C asi 20 minut. Po vyndání posypeme kokosem
Zveřejněno 9. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQkk
Moje poznámka
Čokoládový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQkk
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 20 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 14 minutami
Bábovka z pudinku
Routeu před 47 minutami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 49 minutami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 59 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 59 minutami
Křehký jablečný závin
Lara.S před 1 hodinou
Chutné vafle
Lara.S před 1 hodinou
Jablkový perník
Lara.S před 1 hodinou
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
cokoladovy kolac,
koláč s čokoládou,
výborný čokoládový koláč na plech,
cokoladovy kolac na plech,
čokoládový koláč ze 3 surovin,
recept na čokoladovy kolac,
čokoládový koláč recept,
koláč čokoládový,
čokoládový strouhaný koláč,
strouhaný čokoládový koláč,
rychlý čokoládový koláč,
cokoladovi kolac,
zdravý čokoládový koláč,
čokoládový koláč s kokosem,
rychlý cokoladovy koláč na plech,
čokoládový koláč s ořechy,
kakaovy kolac s kokosom,
čokoládový kolace,
francouzský čokoládový koláč,
čokoládove kolače
Suroviny:
máslo,
cukr,
mouka polohrubá,
ořechy vlašské,
vejce,
kakao,
kokos
Komentáře (13)
Prerežem koláč na polovice nástrojom, ktorý sa používa na rozotieranie krému ( meviem to správne pomenovať, nôž mi tam nesedí ). Je z tvrdenej umelej hmoty. Potom podoberiem a polovicu nie je problém preniesť na denko ( doštičku ), kde v pohode narežem. A fólia je celá a neporezaná. Ten "nôž" pekne prereže koláč, ale fóliu nie.
Ale aj mne sa to stalo na prvej fólii, že som ju porezala.
Ak je to koláč, kde korpus ostáva na plechu a hneď sa vrství naň krém alebo niečo iné, tak to radšej vymastím.
Ten veľmi zlý Tesco papier bol tiež do hneda. Kupujem bežne v Bille, je biely a nelepí.
A není papír na pečení jako papír na pečení, jak píše Magdalenka. Já mám dobré zkušenoti s tím z Lidlu. Vůbec nejlepší bývá ten hnědý, jenže to asi není na krabičce napsané
Čo sa týka papiera na pečenie, áno, sú také papiere, na ktoré sa cesto prilepí. Ale na taký papier sa zvykne prilepiť všetko. Stačí nekonečn= kupovanie papiera vymeniť za teflónovú fóliu a je pokoj.