

Šumavská bramboračka
Suroviny
- 300 g hub
- 4 brambory
- 200 g kořenové zeleniny:
- 100 g mrkve
- 50 g petržele
- 50 g celeru
- 1 větší cibule
- majoránka
- kmín
- sůl
- pepř
- sádlo
- Petrželka nebo celerová nať
Postup přípravy receptu
Oloupané brambory a oloupanou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme lžičkou kmínu, osolíme, zalijeme asi 1,5 litru vody a vaříme do poloměkka.
Potom přidáme nakrájené houby, ochutíme pepřem a společně dovaříme. Ke konci přidáme lžíci sádla, nasekanou petrželkou nebo celerovou nať, majoránku a asi ještě tak 5 min povaříme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šumavská bramboračka
-
Vyborné
-
Já mám ráda v bramboračce ještě trochu krupek a majoránku.
-
Dělávám podobně, přidávám i jinou než kořenovou zeleninu - zelí, hrášek, kapustičky a česnek. Máme ji moc rádi.
-
Když budu mluvit za sebe, tak tedy hub není nikdy dost. Hlavně směs, to je polévka nejlepší.
-
Světlana: u čerstvých hub je to tak akorát
-
...bramboračka s houbama u nás "jede"...vařím podobně, jen ještě přidám na konec 2-3 stroužky česneku...ale - nevím, není na 4 brambory 30 dkg hub moc?...nejsem schopna to odhadnout...ale to je jedno - čím víc, tím líp
...každopdně posílám bodík...