Honzova zelňačka
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Chuť jí dodá ještě mletá paprika a majoránka a kyselost zdůrazní zakysaná smetana.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 760 kJ / 1 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,08 g |
Tuky | 54,96 g |
Vláknina | 36,23 g |
Cholesterol | 380 mg |
Sodík | 8,09 g |
Sůl | 19,50 g |
Sacharidy | 119,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuhle polévku vaří můj přítel podle jejich rodinného receptu. Vzhledem k tomu, že je doma víc strávníků, tak tento recept je na víc jak 4 porce, ale množství přísad si každý může určit sám.
Zakysanou smetanu lze nahradit obyčejnou smetanou (u nás milujeme zelňačku řádně kyselou).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2017 15:40
14. 11. 2016 12:49
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Mně se nedovařily brambory, ani když byly napůl vařené, ale záleží určitě i na odrůdě brambor, já prostě raději vařím extra.
14. 11. 2016 12:45
14. 11. 2016 12:41
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
11. 3. 2015 10:43
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
2. 3. 2014 16:24
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
28. 11. 2012 14:37
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
16. 9. 2010 14:01
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
22. 2. 2010 16:02
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
26. 1. 2010 22:31
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
22. 1. 2010 15:23
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
12. 12. 2009 13:19
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
24. 11. 2009 15:27
To jsou ti nevěřící tomášové
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Mě učila taky vařit babička,ale to s tím nemá nic společného.Tohle je rodiný recept přítele a vždycky brambory změkly,sice to trvá trochu déle ,ale brambory takto opravdu jdou udělat (až přítel bude zase polévku dělat doplním dobu jak dlouho se to vařilo).Brambory každý vaří podle svého a já i rodina přítele máme ověřeno že to jde i takto.Zkráceně řečeno je na každém jak si postup upravý podle svého.Každopádně to někdy zkuste a uvidíte že to opravdu není tak nemožné
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
22. 11. 2009 16:09
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
22. 11. 2009 15:52
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka se zakysanou smetanou zelňačka zelňačka recept zelńačka polévka klasická zelňačka recept na zelnacku zelňačka bez smetany zelnacka s zakysanou smetanou zelňačka bílé zelí zakysaná smetana recept zelňačka zelnačka polévka se smetanou zelnacka s bramborem zelnacka bez brambor recepty zelnacka jak dlouho se vaří brambory zelnacka se smetanou zahuštení zelňačky jak dlouho vařit brambory zelnacka z kyseleho zeli recepty na zelnacku
Suroviny: klobása, brambory, zelí kysané, mrkev, cibule, česnek, smetana zakysaná, kmín celý, majoránka, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, olej slunečnicový
Honzova zelňačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xn1n
22 názorů