Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,18 g |
Tuky | 1,05 g |
Vláknina | 2,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat.
Krok 2: Do hlubšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, med, skořici, šťávu a kůru z limetky a vše necháme zahřát-ne převařit. V tekutině musíme udržet ponořený prst :-).
Krok 3: Přisypeme želatinu a necháme za občasného prošlehání cca 10 minut rozpustit.
Krok 4: Znovu metličkou důkladně prošleháme, přidáme kaki a promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme cukrem, nebo citronovou šťávou.
Krok 5: Nalijeme do vodou vypláchnutých silikonových formiček, nebo do jiných misek, které pro snadnější pozdější vyklopení vyložíme mikrotenovým sáčkem, nebo folií.
Krok 6: Dáme minimálně na 4 i více hodin zatuhnout na chladné místo.
Krok 7: Poté vyklopíme na talíř a ozdobíme podle chuti.
Krok 8: Hodí se nastrouhaná, nebo rozpuštěná čokoláda, šlehačka, nebo různé ovocné toppingy.
Zveřejněno 2. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaki sladké mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O27G
Moje poznámka
Kaki sladké mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O27G
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 3 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 18 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 23 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
LuKrajKa před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
David Salamánek před 1 hodinou
Cuketové zelí dušené
vanilj před 1 hodinou
Rychlá polévka z mletého masa
Kajkajak před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 3 hodinami
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 3 hodinami
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 3 hodinami
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 3 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Pechule před 3 hodinami
Majonézové kynuté buchty
LenaCiz před 4 hodinami
Tématické fráze:
kaki a vitamíny,
ovoce kaki recepty,
ovoce kaki,
ovoce kaki,
ovoce kaki vitamíny,
kaki vitamíny,
jak konzumovat kaki,
kaki ovoce,
kaki loupat,
musí se kaki loupat,
recepty z kaki,
loupe se kaki,
kaki,
jak se loupe kaki,
recepty s kaki,
jak loupat kaki,
kaki recepty,
kaki slupka,
kaki loupat nebo neloupat,
loupani kaki
Suroviny:
šťáva pomerančová,
želatina,
šťáva limetková,
kůra limetková,
med,
skořice mletá,
kaki
Komentáře (19)
cathleen:Ivi,budu ráda,když odkaz přidáš
Ja Kaki nikdy nepoupala. Chemie ci nechemie - kdyz je to na slupce, je to i pod ni.
BIO produkty jsou take "strikane", ale ta Chemie nenici cloveka tak, jako nebio produkty (nejaky ten patek se o to zajimam).
Pokud nekde strouham slupku pomerance, citronu nebo limetky tak rozhodne bio!
Pro dobre umyti plodu je vhodna Soda.
Neloupu, zatím žiju. Kaki jsem objevila až nedávno a mám moc ráda. Raději nepřezrálé
Já to loupání jdu raději do postupu poupravit
Ve wikipedii se uvádí,že se slupka může konzumovat,ale většinou se loupe
A jak píše níže Magdalenka,nekonzumujeme toho na posezení 1-2kg,tak by to vadit nemělo
casino:Zajisté
cathleen:Ivuško,většinou jsem kaki loupávala
magdalenka:Magduško,jak píšeš-nesní se toho zase tolik,ale někdy na vážkách opravdu jsem,zda loupat-či neloupat
Jak tak koukám na vaše kaki-recepty, nedá mi to nezeptat se: Zkusila jste už někdy něco ze ZRALÉHO ovoce?
Ja kaki nelúpem, len dobre umyjem, mám dojem, že pod šupkou sú vitamíny, ostrá mi nepripadá...možno, keby som zjedla naraz veľké množstvo 1 - 2 kg, tak by ma napadla myšlienka, či nekonzumujem nejakú škodlivinu - chémiu.
Mlsání vypadá moc dobre