Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,18 g |
| Tuky | 1,05 g |
| Vláknina | 2,63 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat.
Krok 2: Do hlubšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, med, skořici, šťávu a kůru z limetky a vše necháme zahřát-ne převařit. V tekutině musíme udržet ponořený prst :-).
Krok 3: Přisypeme želatinu a necháme za občasného prošlehání cca 10 minut rozpustit.
Krok 4: Znovu metličkou důkladně prošleháme, přidáme kaki a promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme cukrem, nebo citronovou šťávou.
Krok 5: Nalijeme do vodou vypláchnutých silikonových formiček, nebo do jiných misek, které pro snadnější pozdější vyklopení vyložíme mikrotenovým sáčkem, nebo folií.
Krok 6: Dáme minimálně na 4 i více hodin zatuhnout na chladné místo.
Krok 7: Poté vyklopíme na talíř a ozdobíme podle chuti.
Krok 8: Hodí se nastrouhaná, nebo rozpuštěná čokoláda, šlehačka, nebo různé ovocné toppingy.
Zveřejněno 2. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaki sladké mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O27G
Moje poznámka
Kaki sladké mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O27G
Nejnovější recepty
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 3 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 7 minutami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 41 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 1 hodinou
Vosí hnízda
mares-mikulas před 1 hodinou
Vánoční punč
Sarinkad před 2 hodinami
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 2 hodinami
Domácí langoše
zjedolbanan před 2 hodinami
Medovníkové kuličky
Mrs.Patterson před 2 hodinami
Jetelíčky
Mrs.Patterson před 2 hodinami
Makové rohlíčky - cukroví
DankaK před 2 hodinami
Tématické fráze:
kaki a vitamíny,
ovoce kaki recepty,
ovoce kaki,
ovoce kaki,
ovoce kaki vitamíny,
kaki vitamíny,
jak konzumovat kaki,
kaki ovoce,
kaki loupat,
musí se kaki loupat,
recepty z kaki,
loupe se kaki,
kaki,
jak se loupe kaki,
recepty s kaki,
jak loupat kaki,
kaki recepty,
kaki slupka,
kaki loupat nebo neloupat,
loupani kaki
Suroviny:
šťáva pomerančová,
želatina,
šťáva limetková,
kůra limetková,
med,
skořice mletá,
kaki
Komentáře (19)
cathleen:Ivi,budu ráda,když odkaz přidáš
Ja Kaki nikdy nepoupala. Chemie ci nechemie - kdyz je to na slupce, je to i pod ni.
BIO produkty jsou take "strikane", ale ta Chemie nenici cloveka tak, jako nebio produkty (nejaky ten patek se o to zajimam).
Pokud nekde strouham slupku pomerance, citronu nebo limetky tak rozhodne bio!
Pro dobre umyti plodu je vhodna Soda.
Neloupu, zatím žiju. Kaki jsem objevila až nedávno a mám moc ráda. Raději nepřezrálé
Já to loupání jdu raději do postupu poupravit
Ve wikipedii se uvádí,že se slupka může konzumovat,ale většinou se loupe
A jak píše níže Magdalenka,nekonzumujeme toho na posezení 1-2kg,tak by to vadit nemělo
casino:Zajisté
cathleen:Ivuško,většinou jsem kaki loupávala
magdalenka:Magduško,jak píšeš-nesní se toho zase tolik,ale někdy na vážkách opravdu jsem,zda loupat-či neloupat