Indiánci
Mezi klasické dobroty z českých cukráren patří i indiánky, které tvoří nadýchaný piškot nazdobený výborným sněhovým krémem dochuceným marmeládou. Na závěr se indiánky polijí čokoládou.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 435 kJ / 1 299 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,86 g |
| Tuky | 16,02 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 397 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 256,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C.
Krok 2: Buflery: Bílky oddělíme od žloutku. 1/3 cukru vyšleháme se žloutky do pěny a zbytek cukru postupně přidáváme do bílků, které potřebujeme vyšlehat v pevný sníh.
Krok 3: Poté mouku jemně smícháme se žloutkovou hmotou a postupně přidáváme i tuhý sníh. Musíme pracovat opatrně, aby těsto neřídlo. Pote pomocí cukrářského sáčku stříkáme na připravený plech malé buflerky a pečeme cca při 160 °C 15-20 minut.
Krok 4: Na krém do hrnce vsypeme 2/3 cukru. Cukr v hrnci přelijeme cca 100 ml vody tak, aby byl cukr ponořený a dáme vařit. Tímto vznikne cukrový rozvar, který potřebujeme na zpevnění bílku. Uvařený rozvar poznáme tak, že do něj ponoříme očko (např. z drátku) a foukneme do něj jako do bublifuku. Musí se vytvořit bublinka.
Krok 5: Mezitím bokem vyšleháme bílky se zbytkem cukru. Hotový rozvar pomalu přiléváme do bílků, které stále šleháme do tuhého krému tak, aby se dal stříkat do tvaru, který potřebujeme. Marmeládu přidáme, když je v krému nalitý všechen rozvar a pořádně vyšleháme. Krém je hotov, když po vstrčení prstu do krému se na něm vytvoří stojící špička.
Krok 6: Pomocí sáčku nastříkáme krém na buflery a necháme vychladit. Po vychladnutí je polijeme čokoládou.
Zveřejněno 19. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indiánci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QrK
Moje poznámka
Indiánci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QrK
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 41 minutami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 16 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 16 hodinami
Tématické fráze:
buflery recept,
buflery,
recept na buflery,
indianek recept,
indianek,
cukrovi indianci,
indiánky recept,
cukrový rozvar,
krém na indianky,
recept na indianky,
buflery na indianky,
buflery pod indiánky,
snehovy indianci,
krém do indiánků,
recept indiánek,
sněhové indiánky,
recept buflery,
sněhový indiánek,
indiánci-recept,
indiánky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
bílek,
cukr krupice,
voda,
marmeláda,
čokoláda
Komentáře (20)
Posílám bodík