Vepřový řízek
Možná si říkáte, že vepřový řízek je tak jednoduchá záležitost, že nepotřebuje vlastní recept. Nicméně pokud chtějí zejména začátečníci připravit dokonalý, křupavý a šťavnatý plátek masa, rady jistě ocení. A nejen oni.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 390 kJ / 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,91 g |
| Tuky | 32,25 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 723 mg |
| Sodík | 889 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 5,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky. Položíme na prkénko a z obou stran naklepeme. Poté z obou stran osolíme a opepříme.
Krok 2: Do tří hlubokých talířů připravíme ingredience na obalování. Do jednoho vsypeme hladkou mouku. Do druhého vyklepneme vejce a prošleháme je s mlékem, špetkou soli a špetkou pepře. Do třetího talíře nasypeme strouhanku.
Krok 3: Maso důkladně obalíme v mouce, pak ve vejcích, a nakonec ve strouhance. Pro lepší konzistenci obalu můžeme postupovat i tak, že maso obalíme nejprve v mouce, pak ve vejcích, pak zase v mouce, opět ve vejcích, a nakonec ve strouhance.
Krok 4: V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a řízky v něm osmažíme dozlatova z obou stran. Smažíme pozvolna, aby se řízky uvnitř dobře prosmažily a nespálily se.
Krok 5: Hotové řízky vyjmeme z oleje a necháme vysušit na ubrousku.
Krok 6: Podáváme s oblíbenou přílohou a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 21. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový řízek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXYX
Moje poznámka
Vepřový řízek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXYX
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 13 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 15 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 17 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 18 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 5 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 6 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 8 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 8 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 8 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 9 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 9 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 10 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 11 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 11 hodinami
Tématické fráze:
vepřový řízek,
veprove rizky,
řízek,
vepřový řízek recept,
jak správně usmažit vepřový řízek,
rizky veprove,
vepřový řízek-recept,
veprove rizky jinak,
vepřové řízky recept,
jaké maso na řízky,
vepřové řízky recepty,
řízek vepřový,
jaké vepřové maso na řízky,
jaké maso na vepřové řízky,
řízek recept,
recept na vepřové řizky,
recept veprovy rizek,
vepřový řízek jinak,
recept na vepřový řízek,
vepřovi rizek
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
strouhanka,
olej
Komentáře (64)