Babiččin slaný závin

Suroviny

zbytky pečené kachny, kuřete nebo jiné drůbeže, též lze použít ovařenou slepici z polévky
Na 1 závin:
2-3 brambory
listové těsto
kmín
sůl
pepř
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Celé brambory uvaříme. Posléze oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Z listového těsta vyválíme placku (placky), tenké jako na štrůdl. Pomažeme tenkou vrstvou hořčice. Poklademe bramborové plátky a osolíme a opepříme.

  3. Vezmeme zbytky upečeného kuřete nebo kachny, a nebo jak jsem psala ovařenou krátce upečenou slepici. Maso sundáme z kostí. Můžeme použít i kůži a chrupavky. Do jednoho závinu (150g listového těsta) dáme přibližně jednu porci masa. Což je u mě třeba čtvrtka kuřete. Maso naklademe na brambory.

  4. Pak opatrně zavineme a dáme na plech. Potřeme žloutkem a posypee kmínem. Pečeme na 170°C asi 20-25 minut.

Poznámka od kuchařky

I ze zbytků nám může vzniknout dobrůtka:-)

Komentáře k receptu Babiččin slaný závin

Tématické fráze: slaný bramborový závin slaný závin babiččiny recepty bramborovy slany zavin babiččin závin bramborový závin slaný pecene zaviny pečený slaný závin babiččiny recepty kuře zbytek kachny slaný velikonoční závin brambovy kolače babičin slaný závin bramborový slany strudl co ze zbytku upeceneho kuřete hrnkovy slany zavin bramborový závin pečený jak využít zbytky pečené kachny zbytky kachny pečený bramborový závin