Domácí rizoto
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného kopečku. Rychlý, levný a nenáročný oběd, hotový téměř bez práce, vás nikdy nezklame.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 150 kJ / 1 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,76 g |
Tuky | 26,30 g |
Vláknina | 10,15 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 606 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 215,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
Krok 2: Do kastrůlku dáme sádlo nebo máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibulku, která by neměla zhnědnout, jen zpěnit.
Krok 3: Kuřecí nebo krůtí maso opláchneme a nakrájíme na kostičky.
Krok 4: Maso dáme na zpěněnou cibulku a necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř, po promíchání rajčatový protlak a opět promícháme.
Krok 5: Přidáme důkladně propranou rýži, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem. Na závěr přimícháme hrášek a mrkev s kukuřicí.
Krok 6: Vše důkladně promícháme, zaklopíme kastrůlek a vložíme do předem předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 minut.
Krok 7: Poté zkontrolujeme rýži, jestli je dostatečně měkká a podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Zveřejněno 10. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q72Y
Moje poznámka
Domácí rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q72Y
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 10 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 11 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 11 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 5 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 7 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 8 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 10 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 11 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 11 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 13 hodinami
Květákové placičky
Linova před 13 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 14 hodinami
Tématické fráze:
rizoto,
rizoto recept,
recept na rizoto,
recept rizoto,
příprava rizota,
rizoto z králíka,
paprikové rizoto,
oranžové rizoto,
domaci rizeto,
rizoto recepty,
recepty rizoto,
ryzoto,
rizeto,
recepty na rizoto,
top recepty rizoto,
recept rizeto,
krůtí rizoto,
pravé rizoto,
jak uvařit rizoto,
nejlepší rizoto
Suroviny:
rýže,
sádlo,
cibule,
maso kuřecí,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
vývar kuřecí,
sýr tvrdý,
hrášek,
karotka baby,
kukuřice
Komentáře (46)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dětem chutnalo a mě také.
A ten vývar jste dávala teplý,horky? Nebo studený? Je lepší to zalít asi horkým ,že ?
No, na "rizoto" bych to viděl spíše z neprané rýže
Laurrinka:
Stejně jako když vaříte (dusíte) rýži: horký (vřelý)
...ale na druhou stranu, proč ne studený? a nechat maso víc povařit, že?