Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí piškoty

Piškoty jsou pochoutkou nejen pro naše děti, ale také je mnohdy potřebujeme při přípravě dalších dezertů. V tomto receptu najdete snadný návod, jak si upéct domácí piškoty. Ať už budou kulaté nebo podlouhlé, budou chutnat skvěle.

Hodnocení receptu je 4,6 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Snadný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 8 min

28 min (20 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde přibližně 36 piškotů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 501 kJ /
1 315 kcal
Bílkoviny32,18 g
Tuky3,43 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 266 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy286,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme včas na 180 °C. Krok 2: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků a 55 g cukru krupice vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Ze žloutků a zbytku cukru ušleháme nadýchanou pěnu. Následně spojíme žloutkovou směs zlehka s vyšlehaným sněhem a vmícháme hladkou mouku. Krok 4: Těsto naplníme do cukrářského sáčku bez špičky. Krok 5: Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme podlouhlé, zhruba stejně dlouhé, piškoty. Poprášíme je moučkovým cukrem a necháme asi 5 minut zaschnout. Krok 6: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do zlatavé barvy, zhruba 8-10 minut.

TIP: Piškoty - důležitá složka sladkých dobrot

Zveřejněno 7. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí piškoty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rvWw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí piškoty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rvWw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Přeji všem krásný večer, dlouho už sem nechodím, z různých důvodů .... Dnes jsem sem náhodou zabrousila a narazila na svůj recept. Milé Toprecepty, chtěla bych poprosit, když už upravujete popisky receptů, prosím, bez hrubých chyb v úvodním odstavci. Mít nad hrubou pravopisnou chybou svoji přezdívku a foto mě opravdu netěší. Děkuji.

senky: Zdravím Vás, jsme rádi, že jste opět navštívila Toprecepty :) Recept jsem upravila, děkuji za podnět a velmi se omlouvám za chyby. Hezký den 💐

Výborné piškoty

Dělala jsem je poprvé loni pod vosí hnízda. Něco se mi tenkrát nepovedlo, těsto bylo příliš tekuté. I tak ale byli chutnější než z obchodu. Letos jsem zkusila znova a je to mnohem lepší:-8 výborný recept❤️

Strašně moc dobrý moc mám celé rodině chutná... :-)

jojo domácí je domácí a srovnávat je z kupovanýma je zločin teda pokud:Máte mouku z Argentiny používáte emulglátory a pomerančové extrakty, místo vajec jen vaječnou meláž.Tak takhle nějak vypadají ty kupované:-(( . Tento recept je supr jen místo hladké mouky dávám polohrubou a kvůli dětem méně cukru.:yes::-p

KSarlota: :-) chce se mi říct, že vydrží tak dlouho, dokud se nesní ;-), ale vážně: pekla jsem je v březnu a poslední jsme dojídali začátkem května, takže 2 měsíce v uzavřené dóze v naprosté pohodě ;-)

Vypadají krásně, jak dlouho asi vydrží?

Díky Vám všem :-8

Senky:-O úžasné provedení:-p+:yes:

:yes: krása, určitě vyzkouším:-K

Jani to se ti povedlo:-p:yes:jsou krásné;-):yes:

Povedené:yes::-)

Nádhera, ukládám si!:yes::-K

hosta:Jituš, klidně, ale asi až z některé z dalších várek, tyto za chvilku nebudou :-D;-)

Tématické fráze:
domaci piškoty, domácí piškoty recept, recept na domácí piškoty, domácí piškoty pro děti, domácí piškot, domácí piškoty - recept, domácí piškot recept, recept domácí piškoty, domácí dětské piškoty recept, domácí piškoty recepty, recepty na piškoty, domaci piskoty bez cukru, piskoty recept, piskoty domaci, dětské piškoty recept, domácí dětské piškoty, recepty domácí piškoty, piskoty bez cukru, recept piskoty, piškot pro děti

Suroviny:
cukr krupice, mouka hladká, vejce, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu