

Máslová buchta s ovocem
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 160 g krupicového cukru
- 120 g přepuštěného másla
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 500 g cca ovoce čerstvé:
- rybíz
- maliny
- jahody nebo mražené či kompotované
Postup přípravy receptu
Začneme přepuštěním másla:
na nejmenším plameni v rendlíku se silným dnem máslo rozpustíme a necháme cca 10 minut jemně probublávat. Sbíráme pěnu a nakonec přecedíme přes plátýnko a necháme prochladnout.Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, postupně zašleháme oba cukry a do pevné hmoty, jeden po druhém, žloutky.
Jemným pramínkem, za stálého šlehání, zapracujeme prochladlé máslo.
Prosátou mouku s práškem do pečiva do sněhové směsi zapracujeme už stěrkou, pomalu, jemným obracením.
Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení (přivřeme ho do ráfku) a boky vystříkáme olejem ve spreji nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Část těsta rozprostřeme do formy, poklademe částí ovoce (pokud je ovoce kyselejší, prosypeme ho cukrem), přesuneme zbytek těsta a zase ovoce. To do těsta trošku zastrčíme, aby moc nevykukovalo. Použila jsem švestky ve vlastní šťávě ze skla.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, propečenost kontrolujeme "špejlovým" testem. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Recept z blogu "Laskominy od Maryny". Díky :)http://www.laskominyodmaryny.cz/2014/05/ovocna-mas...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Máslová buchta s ovocem
-
výborné
-
Janinko a kakajíčko k tomu,mňam
Babička dělávala vždy do zásoby přepuštěné máslo a já jsem ho polévkovou lžící chodila z kameninového hrnce ujídatMoc mi chutnalo
-
Irrena:
já si zase přepouštím ve větším množství
-
Určitě vyzkouším
S máslem se nemusím dělat, kupuji již přepuštěné v Německu
-
Vyzerá krásne...