Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota120 kJ / 29 kcal
Bílkoviny6,60 g
Tuky0,07 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol0 mg
Sodík800 132 mg
Sůl2 000,26 g
Sacharidy0,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mi poradil prodavač na farmářském trhu, kde jsem ryby kupovala. V nejrůznějších obměnách jsem ho našla i na internetu, ale tady ho ještě nemáme...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Nadja

28. 3. 2012 19:33

;-) Mořského vlka v solné krustě připravovala dnes soutěžící v pořadu Prostřeno a všem prý moc chutnal.

Bahula

23. 9. 2011 22:43

Velmi zajímavá úprava:yes:+

Eliza

22. 9. 2011 20:58

1974andrea: Andrejko, já fakt nevím. Nemám zkušenost, ryby kupuju a dostávám už tak nějak upravené a starám se jen o tepelnou úpravu. Nic jiného neumím. Takže je docela možné, že když se chopíš mořského vlka a zbavíš ho šupin, tak bude dobrá i kůže. Já jsem postupovala podle rad prodavače a internetu. Když vyzkoušíš, dej vědět. ;-) Ačkoli si nejsem úplně jistá, jestli bych se do takových větších akcí pouštěla, když to neumím...:-8;-)

1974andrea

22. 9. 2011 20:48

Eliza:No když dělám pstruha, pražmu nebo i kapra nebo cokoliv jiného, vždycky ryby oškrábu a peču i s kůží, tedy pokud nekupuji již hotové filety bez kůže. Mám prostě tu křupavou a voňavou kůži ráda:-p:-)). Myslíš, že kůže bez šupin by průniku velkého množství soli nezabránila? Vždyť když se peče třeba kuře v soli, také není potom přesolené.;-). Ale nevím, musela bych vyzkoušet.

maiva

22. 9. 2011 20:35

Eliza:vyzkoušíme,vypadá zajímavě,+14jistě skvělé jako Tvoje jiné receptíky:-p:-p:yes:a třeba by šlo i z jiných mořských ryb

Eliza

22. 9. 2011 20:30

1974andrea: Ne, kůže se nekonzumuje. Je tady tou bariérou, co tak trochu chrání maso před tím množstvím soli. Skrze velmi pevnou kůži pronikne do masa pouze přiměřené množství a maso je akorát slané. Nevím, jaké rybí kůže máš na mysli, ale tady ten případ to zřejmě nebude. Ale je možné, že existuje nějaký způsob, který neznám, ale já nejím ani kůži ze pstruha.

rebeka

22. 9. 2011 20:18

Eliza::-8:-8 promiň,Eli..já zapomněla rolovat a podívala se jen na hlavní foto:-8 kaju se:-8:-D;-)

1974andrea

22. 9. 2011 20:13

Já miluju opečenou kůži na rybce a všechny vždycky poctivě oškrábu:-)), tady koukám, že je rybka dělaná i se šupinami, takže kůže se zřejmě nezkonzumuje. Není to škoda? Jinak zajímavý postup:yes:

Eliza

22. 9. 2011 20:11

rebeka: Vždyť tam je taky...;-)

rebeka

22. 9. 2011 20:03

Eliza::-D:-D Eli, co dát tu bylinku do rybího bříška;-):-?

Eliza

22. 9. 2011 19:40

Protože je vás několik, co jste mořského vlka neochutnali a já ho dnes také připravovala poprvé, tak coby předvoj musím říct, že to opravdu lahůdka. Jemné maso lahodné chuti, navíc má jen pevné a silné žeberní kosti (a páteř pochopitelně), takže odpadávají jakékoli potíže, které člověka od konzumace ryb odrazují, zejména když má zkušenost s kostnatou treskou při polední pauze...;-):-D (plná pusa kostí, jejich plivání pro jistotu i s masem a za dvě hodiny hlad).
Rebeka má pravdu, díky sněhu se z té soli stane opravdová krusta, která při pečení nepropustí jedinou molekulu chuti a sůl působí na maso rovnoměrně a adresně.:yes: Já jsem podle rady prodavače přidala ještě nasekanou bylinku do solné hmoty, ale myslím, že to nemá moc efekt.
Ale poradil mi zatraceně dobrý recept, kluk jeden rybářská...:-p:yes: Příští týden mě tam má zas...:-)

zizala

22. 9. 2011 19:37

Já jsem tuto úpravu četla poprvé kdysi dávno v Apetitu, ale ještě nevyzkoušela. To chce čerstvé mořské ryby a ty u nás neseženu a na dovolené jsem zase neměla k dispozici pečící troubu, jen pánev a kastrol:-(
Ale Ty máš zasloužený bod, věřím, že to je dobré :-p:yes:

Marulka

22. 9. 2011 19:23

Jednoduchá,lehká,nekomplikovaná ryba pro mne začátečníka taky:-)):-O:-)

mysulka

22. 9. 2011 19:21

:yes: moc krásný recept:-p:-K:-K
Jak Vám závidím ty farmářské trhy, já si nějakou slušnou rybku koupím, jen když jedeme do Makra do Plzně:-(

suslajda

22. 9. 2011 19:11

:-Kvypadá to pěkně ryby milujeme:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: mořský vlk morsky vlk recept mořský vlk recepty recept mořský vlk recepty mořský vlk morský vlk v soli vlk mořský mořský vlk filet recept ryba mořský vlk mořský vlk foto mořský vlk v troubě příprava mořského vlka mořský vlk příprava vlk mořský recept mořský vlk ryba úprava mořského vlka mořský vlk v solné krustě ryba mořský vlk recepty mořský vlk na soli recepty na morsky vlk

Suroviny: mořský vlk, sůl mořská, bílek, voda, rozmarýn čerstvý, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Mořský vlk v mořské soli

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkD8