Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mořský vlk v mořské soli

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie120 kJ /
29 kcal
Bílkoviny6,60 g
Tuky0,07 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 800,13 g
Sůl2 000,26 g
Sacharidy0,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj jemně vmícháváme celé množství soli a vodu.
Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je citrónovou šťávou. V pekáčku vytvoříme "lůžko" velikosti ryb asi ze třetiny solné hmoty. Vložíme ryby a přiložíme je otvory v břiše k sobě, aby se příliš soli nedostalo dovnitř. Zbytek hmoty rovnoměrně rozložíme po rybách za všech stran.
Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Krok 2: Odstraníme upečenou krustu a podáváme s bílým pečivem, trochou másla a plátkem citrónu.

Zveřejněno 22. 9. 2011

Poznámka autorky Eliza

Recept mi poradil prodavač na farmářském trhu, kde jsem ryby kupovala. V nejrůznějších obměnách jsem ho našla i na internetu, ale tady ho ještě nemáme...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořský vlk v mořské soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkD8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořský vlk v mořské soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkD8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

;-) Mořského vlka v solné krustě připravovala dnes soutěžící v pořadu Prostřeno a všem prý moc chutnal.

Velmi zajímavá úprava:yes:+

1974andrea: Andrejko, já fakt nevím. Nemám zkušenost, ryby kupuju a dostávám už tak nějak upravené a starám se jen o tepelnou úpravu. Nic jiného neumím. Takže je docela možné, že když se chopíš mořského vlka a zbavíš ho šupin, tak bude dobrá i kůže. Já jsem postupovala podle rad prodavače a internetu. Když vyzkoušíš, dej vědět. ;-) Ačkoli si nejsem úplně jistá, jestli bych se do takových větších akcí pouštěla, když to neumím...:-8;-)

Eliza:No když dělám pstruha, pražmu nebo i kapra nebo cokoliv jiného, vždycky ryby oškrábu a peču i s kůží, tedy pokud nekupuji již hotové filety bez kůže. Mám prostě tu křupavou a voňavou kůži ráda:-p:-)). Myslíš, že kůže bez šupin by průniku velkého množství soli nezabránila? Vždyť když se peče třeba kuře v soli, také není potom přesolené.;-). Ale nevím, musela bych vyzkoušet.

Eliza:vyzkoušíme,vypadá zajímavě,+14jistě skvělé jako Tvoje jiné receptíky:-p:-p:yes:a třeba by šlo i z jiných mořských ryb

1974andrea: Ne, kůže se nekonzumuje. Je tady tou bariérou, co tak trochu chrání maso před tím množstvím soli. Skrze velmi pevnou kůži pronikne do masa pouze přiměřené množství a maso je akorát slané. Nevím, jaké rybí kůže máš na mysli, ale tady ten případ to zřejmě nebude. Ale je možné, že existuje nějaký způsob, který neznám, ale já nejím ani kůži ze pstruha.

Eliza::-8:-8 promiň,Eli..já zapomněla rolovat a podívala se jen na hlavní foto:-8 kaju se:-8:-D;-)

Já miluju opečenou kůži na rybce a všechny vždycky poctivě oškrábu:-)), tady koukám, že je rybka dělaná i se šupinami, takže kůže se zřejmě nezkonzumuje. Není to škoda? Jinak zajímavý postup:yes:

rebeka: Vždyť tam je taky...;-)

Eliza::-D:-D Eli, co dát tu bylinku do rybího bříška;-):-?

Protože je vás několik, co jste mořského vlka neochutnali a já ho dnes také připravovala poprvé, tak coby předvoj musím říct, že to opravdu lahůdka. Jemné maso lahodné chuti, navíc má jen pevné a silné žeberní kosti (a páteř pochopitelně), takže odpadávají jakékoli potíže, které člověka od konzumace ryb odrazují, zejména když má zkušenost s kostnatou treskou při polední pauze...;-):-D (plná pusa kostí, jejich plivání pro jistotu i s masem a za dvě hodiny hlad).
Rebeka má pravdu, díky sněhu se z té soli stane opravdová krusta, která při pečení nepropustí jedinou molekulu chuti a sůl působí na maso rovnoměrně a adresně.:yes: Já jsem podle rady prodavače přidala ještě nasekanou bylinku do solné hmoty, ale myslím, že to nemá moc efekt.
Ale poradil mi zatraceně dobrý recept, kluk jeden rybářská...:-p:yes: Příští týden mě tam má zas...:-)

Já jsem tuto úpravu četla poprvé kdysi dávno v Apetitu, ale ještě nevyzkoušela. To chce čerstvé mořské ryby a ty u nás neseženu a na dovolené jsem zase neměla k dispozici pečící troubu, jen pánev a kastrol:-(
Ale Ty máš zasloužený bod, věřím, že to je dobré :-p:yes:

Jednoduchá,lehká,nekomplikovaná ryba pro mne začátečníka taky:-)):-O:-)

:yes: moc krásný recept:-p:-K:-K
Jak Vám závidím ty farmářské trhy, já si nějakou slušnou rybku koupím, jen když jedeme do Makra do Plzně:-(

:-Kvypadá to pěkně ryby milujeme:yes::yes:

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
mořský vlk, morsky vlk recept, mořský vlk recepty, recept mořský vlk, recepty mořský vlk, morský vlk v soli, vlk mořský, mořský vlk filet recept, ryba mořský vlk, mořský vlk foto, mořský vlk v troubě, příprava mořského vlka, mořský vlk příprava, vlk mořský recept, mořský vlk ryba, úprava mořského vlka, mořský vlk v solné krustě, ryba mořský vlk recepty, mořský vlk na soli, recepty na morsky vlk

Suroviny:
mořský vlk, sůl mořská, bílek, voda, rozmarýn čerstvý, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu