Tuňák steak s hranolky
Lahodné maso z tuňáka patří k tomu nejlepšímu, co nám moře nabízí, a právem si proto zaslouží pečlivou přípravu. Aby vynikla chuť jemného masa, stačí když steaky ochutíme solí a pepřem. Poté je krátce opečeme na másle.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 311 kJ / 74 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,07 g |
Tuky | 8,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Steaky, nejlépe chlazené, ale mohou být i mražené, opláchneme vodou, osušíme a potřeme olivovým olejem z obou stran.
Krok 2: Oba steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Uložíme do chladu na 30–60 minut.
Krok 3: Na pánev dáme rozpálit velmi malé množství oleje a vložíme steaky. Prudce opečeme a při otočení přidáme plátek másla. Dále již postupujeme podle námi požadovaného stupně propečení.
Krok 4: Po opečení steaky necháme ještě cca 3–5 minut odpočinout a podáváme.
Krok 5: Výbornou přílohou jsou smažené bramborové hranolky a na kostky nakrájené čerstvé mango.
Zveřejněno 2. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tuňák steak s hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZx1
Moje poznámka
Tuňák steak s hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZx1
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 1 hodinou
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 9 minutami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 27 minutami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 38 minutami
Květákové karbanátky
Valis před 1 hodinou
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 1 hodinou
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 1 hodinou
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 1 hodinou
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 2 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Petulice před 4 hodinami
Tématické fráze:
tuňák recept,
priprava tunaka,
tuňák recepty,
tunákový steak,
stejk z tunaka,
tuňákový steak recept,
mrazeny tunak,
recept tuňák,
jak připravit tuňáka,
tuňák příprava,
tuńák,
top recepty- tunák,
recept na tunáka,
tuňákový steak recepty,
jak upravit tuňáka,
tunák- recepty,
tuňák stejk,
recepty tuňák,
recepty z mraženého tuňáka,
mražený tuňák recepty
Suroviny:
filet z tuňáka,
hranolky,
pepř čtyř barev,
máslo,
sůl,
olej
Komentáře (20)
Doposud jsem jedl steaky pouze z čerstvého masa
Tento rcp mě oslovil a chuť byla velká, převeliká...
V rcp se píše: "(mohou být i mražené)"
Koupil jsem tedy dva mražené steaky
Jeden jsem si udělal na oběd; nestálo to ani za psí štěk
Druhý jsem věnoval psovi... sice ani neštěkl, ale evidentně mu chutnalo