Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 714 kJ / 2 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,64 g |
Tuky | 115,25 g |
Vláknina | 33,90 g |
Cholesterol | 365 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 357,40 g |
Postup přípravy
Chutnou přílohou je dušený špenát, případně zadělávaný hrášek nebo fazolky.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeská bramborová pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7p
Moje poznámka
Staročeská bramborová pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7p
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
zadělávaný hrášek,
starocesky bramborak,
recepty ze staročeské kuchařky,
staročeské bramboráky,
přesbydlo,
jidla z brambor,
brambory muzika,
staročeská vánoční jídla,
recepty na pochoutky se špeclemi,
zadělávané fazolky,
bramborová jídla kuchařka,
bramborová gulášovka,
starocesky bramborak recept,
staročeské kuchařky recepty,
gugle,
recepty na staročeskou kuchyni,
staroceska panev,
staročeské bramboráky recept,
zadělávaný hrášek recept,
saročeská jídla z brambor
Suroviny:
brambory,
tvaroh,
vejce,
mouka hrubá,
sádlo,
cibule
Komentáře (6)
Vznik mouky sahá až do pravěku, kdy se za pomocí různých kamenů loupala zrna obilí za účelem mletí a získání mouky. V průběhu let se tato technika postupně zdokonalovala a vylepšovala.